A városvezető úgy látja, három válságot tudott sikeresen kezelni a főváros, amely összesen 358 milliárdos mínuszt jelentett. Azonban állítja: ellenszélben is folyik az építkezés.

Nincsenek egyszerű válaszok

„Ha azt mondjuk, hogy jó kormányzás, jó városvezetés, akkor alapelveket is le kell szögeznünk: a jó kormányzás transzparens, és a bonyolult kérdésekre nem mindig lehet egyszerű válaszokat adni” – jelentette ki szombaton Budapest főpolgármestere. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A kormányzás másik módja

Karácsony Gergely abból az alkalomból beszélt a Merlin Színházban, hogy négy éve választották meg a főváros élére, s ekkor szerzett többséget a Fővárosi Közgyűlésben a baloldali ellenzék. A politikus azt hangoztatta, a „kormányzás egy másik módja, amit Budapesten az elmúlt négy évben megvalósítottunk”.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Munka a közösségekért

Közölte azt is, hogy a főváros 150. születésnapjára, november 17-re átadják a budapestieknek a Merlin Színházat, amely része lesz a Városháza park megújításának. „Az önkormányzat nem a politikusokról, hanem a közösségről szól, velük együtt, értük csináljuk” – fogalmazott, kvázi hitvallásként.

Műfű helyett macskamenta

Amikor az elmúlt négy évben döntéseket kellett hoznunk, akkor hogyan tettünk? – tette fel a kérdést Karácsony Gergely, amelyet rögvest megválaszolt. Példaként említette, hogy a terézvárosi önkormányzattal közösen felszedték a műfüvet az Andrássy úton, s helyette egy Magyarországon őshonos növény, a macskamenta virágzik.

Csak tiltakozni tud

A városvezető beszélt arról is, hogy három nagy válságot kellett kezelniük: a koronavírus-járványt, az energiaválságot, illetve a kormányzat Budapesthez való hozzáállását. „Az ellen, hogy Magyarország kormánya Magyarország fővárosát elkezdi szívatni, pénzeket elvonni, csak tiltakozni tudok” – jelentette ki.

Három válság, 358 milliárd veszteség

Számítása szerint 227 milliárd forintot vontak el összesen az elmúlt négy évben ebben benne van az a 200 milliárd forint, amiről Tarlós István azt mondta, hogy itt hagytak, az ő pénze. Mint mondta, ez a három válság összesen 358 milliárd forintos veszteséget okozott Budapestnek.

Nekik köszönhető, hogy működni tudnak

Azonban a kormány terve nem sikerült. Ez „a Budapest családnak, a cégvezetőknek, a Főpolgármesteri Hivatalnak” köszönhető, mert együtt dolgoztunk, hogy a főváros nevű ökoszisztéma működni tudjon – derül ki a Népszava beszámolójából.

Más kihívások

Karácsony Gergely egyébként már pénteken is megemlékezett a jeles napról egy Facebook-posztban. Mint írta, küzdelmes, de eredményes évek vannak mögöttük. Kihívást jelentett többek közt az M3 metró és a Lánchíd felújítása, vagy éppen az elmúlt évtizedek legnagyobb járműcsere- és faültetési programja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt pedig megtekinthető Karácsony Gergely teljes beszéde

(Kiemelt képünk ebből a videóból származik.)