A műfű sok tekintetben megkönnyíti a mindennapokat, miközben a kert minden évszakban csodás zöld színben pompázhat. Ugyanakkor az állattartók gyakran ódzkodnak a műfű alkalmazásától, mert attól tartanak, hogy a háziállat kárt tesz benne, holott ez a félelem alaptalan.

A műfű a gyönyörű, szépen karbantartott kertek egyik fő jellemzője. A házi kedvencekről pedig köztudott, hogy nem nézik a bútorok vagy az udvar szépségét, hanem előszeretettel rágják meg vagy karmolásszák a környezetükben lévő tárgyakat, illetve a kutyák szívesen ásnak a kert legkülönbözőbb pontjain. Van-e így értelme műfüvet telepíteni az otthonunkba? A gyártók és a szakértők szerint határozottan igen! Emellett pedig számos érv szól!

Előtérben a higiénia

Ma már kaphatók kifejezetten állatbarátoknak kifejlesztett típusok, melyek amellett, hogy strapabírók, egyben higiénikusak is, mivel olyan antibakteriális szerrel vannak kezelve, melyek az állatra nézve nem károsak, viszont csökkentik a szennyeződések mértékét. Így nem jelent problémát, hogy az állat a fűre piszkít vagy szaladgál, hempereg rajta. A mesterséges gyep továbbra is higiénikus marad és nem lesz kellemetlen szaga.

Esős időben állandó problémát jelent, hogy a kutyus talpa csupa sár, így pedig egy gazdi sem engedi be szívesen otthonába házi kedvencét. A műfű alkalmazása esetén búcsút inthetünk a sárnak és a latyaknak, így a kiskedvenc talpát nem kell hosszan tisztogatni, ami a gazdinak és a kuytának is előnyös.

Komfortos felület négy- és kétlábúak számára egyaránt

Rég elavult nézet, hogy a műfű csúnya és mű tapintású. Ez egyáltalán nem igaz a mai, minőségi darabokra, melyek tapintásra és kinézetre egyaránt nagyon hasonlítanak a valódi pázsithoz. Éppen ezért nagyon kellemes a mesterséges gyepen ücsörögni, heverészni vagy pihenni.

A beton és kemény burkolattal ellátott felületek a nyári hőségben nagyon fel tudnak forrósodni, ha nap éri őket, melynek következtében az állat mancsai megéghetnek, megsérülhetnek. Ezért a kis kedvencek ösztönösen a füves területeket keresik. A mesterséges fű kellemes felülete igazán hívogató számukra egy kis pihenés vagy játék erejéig.

Több idő a sétára, játékra, minőségi időre

A mesterséges gyep minimális karbantartást igényel, vagyis nincs szükség fűnyírásra vagy locsolásra. Ez azért is előnyös, mert nagyon sok kutyus nem szereti a locsolórendszert vagy a zajos fűnyírót. A mai rohanó világunkban különösen előnyös, ha időt tudunk spórolni. Egyre kevesebb szabadidőnk van és természetes, hogy ezt nem a kertben állva locsolócsövet tartva vagy egy fűnyírót tologatva akarjuk eltölteni, hanem a legfontosabbakkal szeretnénk együtt lenni. A műfű telepítésével sokkal több idő marad a sétára és a játékra, melyet négylábú barátunk is nagyra fog értékelni.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: mufushop.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.