Nem katasztrófa, ha az új otthonunk padlóburkolatával nem vagyunk teljes mértékben elégedettek, ugyanis ma már van lehetőség arra, hogy könnyen lecseréljük, a helyére pedig egy olyan burkolatot tegyünk, ami minden tekintetben megfelel az igényeinknek. 

Mielőtt azonban nekiállnánk a munkavégzésnek, nem árt tisztában lenni néhány fontos dologgal. Például azzal, hogy padlóalátét használatára is szükség lehet, ha tökéletes végeredményt szeretnénk elérni.

Ezeknek a kiegészítőknek a beszerzése gond nélkül megoldható, csak egy olyan webshopot kell találnunk, ahol minőségi termékeket kínálnak számunkra. A iFloor padlóalátét kínálatában például bátran nézelődhetünk, az onnan beszerzett termékek ugyanis teljesítik azt, amit ígérnek.

Lássuk, milyen funkciót töltenek be a padlóalátétek, mikor és miért érdemes alkalmazni őket!

Milyen szerepet tölt be a padlóalátét?

Amikor a padlóburkolat cseréje mellett döntünk, akkor tudnunk kell, hogy a folyamatnak van egy nagyon fontos lépése. Ez nem más, mint a padlóalátét lerakása, amit nem érdemes megspórolni – ennek több oka is van. 

Egyrészt nagyon fontos, hogy kialakítsunk a burkolat alatt egy párazáró réteget, hogy a nedvesség ne tudjon áthatolni. Ezt az alátéttel tudjuk a leghatékonyabban megtenni, de ez még nem minden!

Az alátét stabil fekvést biztosít a burkolóelemeknek, amik így nem tudnak elmozdulni a helyükről, és alulról védelmet is biztosít számukra. Ezenfelül javítja a hőszigetelő képességet, valamint csillapítja a lépészajt is. 

Mikor érdemes használni?

Jóformán minden típusú padlóburkolat esetén érdemes – sőt, sok esetben egyenesen kötelező – használni, ha tökéletes végeredményre törekszünk. Legyen szó laminált, keményfa vagy vinyl típusú padlókról, az alátét minden esetben nagyon hasznos lehet. 

Akkor se feledkezzünk meg a telepítésükről, ha padlófűtést is tervezünk a burkolat alá, hiszen – ahogy azt már említettük – az alátét képes megnövelni a hőszigetelő képességet.

Mire figyeljünk a lerakáskor?

A padlóalátét lerakása nem nagy ördöngösség, csak néhány dologra kell odafigyelni. Mindenekelőtt például arra, hogy az adott burkolathoz a legmegfelelőbb típust válasszuk. Jellemzően tekercses kiszerelésben kapható, amit nekünk kell a megfelelő méretűre szabni, de vannak olyanok is, amik már gyárilag lapokra vannak vágva. Lerakáskor a darabokat össze kell ragasztani. 

Bízunk benne, hogy ezek után már senkinek nem kérdés, miért annyira fontos, hogy az általunk választott padlóburkolat alá alátét is kerüljön. Az alátét precíz, szakszerű lerakását semmiképp sem szabad kihagyni a folyamatból, anélkül ugyanis nem azt a végeredményt fogjuk kapni, mint amit elképzeltünk.

Ne sajnáljuk hát kiadni rá a pénzt! Magára a termékre és a lerakásra se. Ha úgy érezzük, nem tudunk megbirkózni a feladattal vagy túl sok időbe, fáradságba telne, akkor kérjük szakember segítségét!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: ifloor.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.