Egy izgatott férfihang kérte a mentők gyors segítségét, mert egy 37 hetes kismamánál elfolyt a magzatvíz és megindult a szülés. Ezután megkezdődött a versenyfutás az idővel.

Segíteni próbáltak a telefonálónak

A mentésirányító azonnal több mentőegységet riasztott, közben próbálta rávezetni a bejelentőt a vizsgálatra és az ellátás lépéseire – írta közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ocsmány megjegyzések

A férfi azonban erre nem volt hajlandó, és néhány ocsmány megjegyzés után közölte: „Ne mondja meg, hogy mit csináljak, csak küldje a mentőt”, majd letette a telefont. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Visszahívták őket

Percekkel később egy nő is telefonált ugyanonnan, aki szerencsére már pontosan követte a mentésirányító utasításait. Szükség is volt rá, hiszen a kis Barbara nem várta meg a bajtársakat, azonnal világra kellett segíteni.

Ellátták az újszülöttet

A mentők perceken belül a helyszínre értek, és ellátták az egészséges újszülöttet, akit végül édesanyjával együtt stabil állapotban kórházba szállíthattak.

Kiverte a biztosítékot

A férfi viselkedése kiverte a biztosítékot azoknál, akik olvasták a történetet. „Ő egy férfi, a pánik hatására viselkedett így, legalábbis remélem” – írta egyikük. „Szomorú, hogy az emberek mennyire felkészületlenek, bármikor történhet nagy baj, ha magunktól nem is tudjuk mit kell tenni, a legnagyobb ostobaság megtagadni a segítséget” – tette hozzá egy másik kommentelő.

Ez nem történhet meg!

„Biztos van az a szitu, ahol én is rendesen bepánikolnék, de nem tudom elképzelni, hogy a telefont a segítségnyújtóra rányomjam. Igazából egyetlen jóérzésű emberről sem tudom elképzelni, hogy egy szerettével kapcsolatosan így bánna, és kívánom is, hogy senkinek se múljon ilyenen az élete” – fűzte hozzá valaki.

Hajnalban érkeztek

A Kékvillogó.hu írt arról októberben, hogy a hajnali órákban érkezett egy kismama a férjével az ügyeletre a Szent Margit kórház portájához. Úgy tudni az agglomerációból indultak, odaérve pedig jelezték: az asszony hamarosan szülni fog.

Próbálták hívni a szülészetet

Mielőbb szerettek volna eljutni az illetékes osztályra, a portaszolgálat azonban nem érte el telefonon a szülészetet, így egy tolószéket ajánlottak fel a vajúdó kismamának.

Az aszfalton született meg

Az asszony azonban már ülni sem tudott, így úgy döntöttek, gyalog indulnak el a kórházblokk túlsó felén lévő osztályra. A szülés azonban beindult, a pár nem jutott túl az udvaron. A férj véres ruhában, ordítva futott segítségért, de nem járt időben sikerrel, így a kicsi a kórház udvarán, az aszfalton született meg.

Ellátták őket

A kórház sajtóosztálya megerősítette a történteket. „A kismama feltehetően előrehaladott állapotú vajúdása miatt végül nem ért át a másik épületbe, hanem az udvaron, a járdán fekve adott életet gyermekének, miközben kísérője az A épületben a szülőszobára felsietve kért segítséget. Az osztályról érkező egészségügyi személyzet a biztonsági szolgálat munkatársának segítségével a jó általános állapotban lévő szülő nőt és újszülöttjét az osztályra szállították, ott a szakma szabályainak megfelelően ellátták és elhelyezték őket. Anya és újszülöttje is jól vannak.” – közölték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció.