Vízóraaknába szorult egy hatalmas szarvas egy lakóház kertjében. A bajba jutott állat megmenekült: a rendőrök és a katasztrófavédők sikeresen kiszabadították a szorult helyzetből.

Érdekes bejelentés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába hétfőn délelőtt érkezett bejelentés arról, hogy egy ózdi családi ház udvarában található vízóraaknába esett egy nagytermetű szarvas. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Altatólövedéket használtak

A rendkívüli helyzet megnyugtató megoldásában az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai is részt vettek. A rendőrök javasolták az állatorvos által alkalmazható altatólövedék használatát.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kiemelték az állatot az aknából

Ezt követően a katasztrófavédelem munkatársai sértetlenül kiemelték az állatot az aknából. A feladat nem volt egyszerű, de a szakemberek türelmes munkával megoldották azt.

Visszaengedték az erdőbe

A szarvast ezt követően biztonságban elszállítottak egy közeli erdőbe, majd felügyelet mellett elengedték a természetbe – írta meg a Sajómente.hu a Facebook-oldalán.

A mentés percei

Fotó: Sajomente.hu/Facebook

A mentés percei

Fotó: Sajomente.hu/Facebook

A mentés percei

Fotó: Sajomente.hu/Facebook

A mentés percei

Fotó: Sajomente.hu/Facebook

Kérdések egymás után

A hozzászólókat leginkább az a kérdés foglalkoztatta a történtek után, hogy miért nem volt fedél az aknán? És az is felmerült, hogy hogyan került oda egy ekkora állat fényes nappal. A történet szerencsére jól végződött. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Sajomente.hu/Facebook