Negyvenkét rendőr csapott le hét Pest megyei helyszínen egy 48 éves kábítószer-terjesztőre és vevőire.

Több hónapig tartó felderítő munka előzte meg a Gödöllői Rendőrkapitányság által koordinált akciót, amelyben a Terrorelhárítási Központ közreműködésével 11 embert – a terjesztéssel gyanúsítható férfit és vevőkörének tagjait – előállították.

A férfi új pszichoaktív anyaggal kereskedett Kerepesen, Mogyoródon, Kistarcsán és fővárosi peremkerületben. A gyanú szerint Sz. József a “kati”, “kréta”, “füst” és “kristály” fantázianevű szer adagját 1000 forintért árulta – írja a KÉKFÉNY.COM.

Akadt olyan ügyfele, aki alkalmanként 20 pakkot vásárolt tőle. A kerepesi férfinek bejelentett állandó munkahelye nincs, a “bűnös üzletből” azonban az elmúlt hónapokban többmilliós jövedelmet könyvelhetett el – közölték.

A helyszíni szemléken bezacskózott új pszichoaktív anyagokat, valamint az egyik előállított lakásán 72 lőszert is találtak. Sz. József a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett.

Őrizetbe vették, a rendőrség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ellene.

Kiemelt kép: az elfogás – Forrás: police.hu