Szilágyi István özvegye azt szeretné, ha fia is részt venne férje temetésén. Jolika néni már a gyilkosság napján megbocsájtott fiának, aki különös kegyetlenséggel végzett édesapjával.

Szilágyi István felesége, Jolika néni május 3-án szemtanúja volt, hogy fia rátámadt és egy kalapáccsal meggyilkolta az édesapját. Bár az asszony terhelő vallomást tett a rendőrségen, mégsem tud haragudni a fiára. Meggyőződése, hogy Péter megbánta szörnyű tettét, így azt szeretné, ha a temetésen is együtt búcsúztathatnák a legendás színészt.

Jolika néni nemcsak bízik a fia felmentésében és hazavárja őt, de azt szeretné, ha a gyilkos gyermek is ott állhatna mellette a sírnál a pénteki temetésen.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Az özvegy meggyőződése, hogy Péter már megbánta tettét, és nem is akart igazán az apjának ártani, csak egy pillanatnyi elborulás váltotta ki belőle a gyilkos ösztönt. Minden vágya, hogy Péterrel az oldalán adhassa meg a végtisztességet a férjének, ennek érdekében pedig már el is kezdett intézkedni – írja a Bors.

A 49 éves férfi jelenleg harmincnapos előzetes letartóztatását tölti az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI), édesanyjával pedig egyébként sem találkozhatna, mivel Jolika néni tanúként érintett az ügyben. Az asszony ennek ellenére minden követ megmozgat, hogy – megfelelő védőőrizet mellett – Péter részt vehessen a temetésen. Jolika néni egy ügyvéddel is beszélt ez ügyben.

„Szinte biztos vagyok benne, hogy megbánta, amit tett, és szeretne elbúcsúzni az apjától. Mindenesetre én szeretném, ha ott lehetne, de nem tudom, hogy van-e erre lehetőség. Az ügyvéd szerint már nagyon rövid az idő arra, hogy megkapja az engedélyt, de nem adom fel” – kezdte a Ripost-nak Joli néni, aki csak azért hezitál, mert attól fél, hogy az elhunyt férjét szerető tömeg felbőszülne, ha látnák a sírnál Pétert.

A temetésre több száz embert várnak, Péter szállítása és őriztetése így tetemes összegbe kerülne, ha egyáltalán engedélyeznék is. Jolika nénit azonban mindez nem érdekli, csak egyet szeretne: ha csak kis időre is, de újra találkozni a fiával, és tisztességesen eltemetni vele a férjét.

„A jelentősebb családi események esetén egy nyomozati szakaszban lévő ügynél kizárólag az ügyészség vagy a nyomozási bíró engedélyezhet egy fogvatartott számára bármilyen enyhítést a kényszerintézkedés alól. A fogvatartottnak erre irányuló joga nincs, de egyedi elbírálással egy beadvány útján kérelmezhető” – válaszolt kérdésünkre dr. Tran Dániel ügyvéd.

A BudaPestkörnyeke.hu cikkeit Szilágyi István tragikus haláláról ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Szilágyi István özvegye – Forrás: TV2