Július 5-étől augusztus végéig szigetelés-, burkolat- és dilatációjavítási munkák miatt szakaszosan lezárják a Hungária körúti felüljárót, a kivitelezés várhatóan augusztus végéig fog tartani.

Vasbeton pályalemez

A Budapest Közút közleményében azt írja: az első ütemben, július 5-én pénteken a szélső sáv lesz lezárva a felüljáró teljes hosszában. A sáv aszfaltburkolatát felmarják, a pályalemez szigetelését visszabontják. A vasbeton pályalemez javítási munkáit követően új szigetelés, majd aszfaltburkolat épül a sávban. Közben a dilatációs szerkezeteket is kicserélik. A korlátozásra előjelző táblák fogják felhívni a figyelmet. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Sebességkorlátozás

A munkavégzés ideje alatt 40 km/h-s sebességkorlátozásra kell készülni. Ezen időszakban a felüljárón lévő járda is lezárásra kerül az ott folyó munkák miatt. Ebben az ütemben a gyalogosok a felüljárón az 1-es villamossal juthatnak át. Kerékpárral a Vágány utca – Dózsa György út – Állatkerti körút útvonalon lehet eljutni a Róbert Károly körút felől a Városligetbe.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felmarják az aszfaltot

A munka második ütemében a középső sávban dolgoznak a híd teljes hosszán. Csakúgy, mint az első ütemben, itt is felmarják az aszfaltburkolatot, kicserélik a szigetelést, valamint a tönkrement dilatációkat átépítik.

Harmadik ütem

Az utolsó, harmadik ütemben a belső sávban is kibontják majd a dilatációkat és a környezetükben lévő burkolatot. A beépülő új szerkezetekhez csatlakoztatják a pályalemez-szigetelést és a burkolatot. Itt a kis mennyiségű munkák esetében is ki kell majd várni a technológiai időket.

Nem érinti a villamosforgalmat

A sávlezárások miatt torlódásokra kell számítani, kérik a közlekedők megértését, türelmét. Hogy a kényelmetlenségeket minimalizálják a felújítást a nyári tanszünetben végzik, amikor a forgalom a szokásosnál kisebb. A munkálatok a villamosforgalmat nem érintik. 

A Kacsóh Pongrác úti felüljáró rendben lesz

A Budapest Közút kiemeli: Kacsóh Pongrác úti felüljáróra és az M3 bevezetőre fel lehet majd jutni a munkálatok ideje alatt. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Felüljáró az M3-as bevezetőjénél – Forrás: Google StreetView