Az érdi rendőrök befejezték annak a 67 éves férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint édesanyja gondozásához nem kért szakszerű segítséget, ápolást, pedig tisztában volt azzal, hogy ennek hiányában állapota tovább romolhat, sőt, meg is halhat. A 92 éves a kórházba szállítása után 4 nappal meghalt.

Gyanús volt

Egy 92 éves érdi asszony halála körülményeit nem véletlenül vizsgálta a rendőrség. Az adatok szerint a legyengült általános állapotú és demenciában szenvedő időst 2020. október 10-én vitték egy fővárosi kórházba, mert többször elesett, viselkedése zavarttá vált, ellátásra szorult.

Meghalt

A kórházban mindennemű terápiás erőfeszítés ellenére állapota folyamatosan romlott, és négy nappal később meghalt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Elhanyagolt volt

Az orvosszakértő az önmagáról gondoskodni képtelen asszonynál jelentős lesoványodást valamint elhanyagoltságot állapított meg. Halálával kapcsolatban felmerült, valaki elmulasztotta gondozási kötelezettségét, ezért indult büntetőeljárás.

Nyomorúságos körülmények

Az érdi rendőrök szerint az asszony elhelyezési körülményei – vakolatlan falak, korszerűtlen fűtés -, ápolatlansága, ellátatlansága szemmel látható volt, szükséges gyógyszereit nem íratták fel, nem váltották ki.

Szándékosan nem törődött vele

A meghalt nő együtt élt 67 éves fiával, aki a rendőrség álláspontja szerint elmulasztotta gondozási kötelezettségét, szándékosan nem törődött édesanyjával.

Se enni, se inni, se gyógyszer

Megvonta tőle az ételt, italt, költségesnek ítélt gyógyszereit nem váltotta ki, holott tudta, ezzel halálra ítéli őt.

Tagadásban van

A férfit 2021 szeptemberében gyanúsítottként hallgatták ki. Mindvégig tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. Állította, édesanyjára mindig felügyelt valaki. Tornáztatta, ügyelt rá, hogy rendszeresen mozogjon, nem voltak panaszai és a háziorvos sem mondta, hogy rendszeresen kellene kiváltani gyógyszereket.

A szakértő másképpen látja

Ezzel szemben az igazságügyi orvos-szakértő a boncolás után elkészített véleményében hosszasan sorolta az elhunyt betegségeit, szervi elváltozásait.

Az ügyészségen a sor

Az érdi rendőrök a 67 éves férfival szemben a gondozási kötelezettség elmulasztása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezték, az ügy iratait átadta z ügyészségnek.

Címlapfotó: illusztráció.