Gér Mihály, aki megnyerte az ellenzéki előválasztást ősszel belebukott egy kegyeletsértő kommentcunamiba, helyén egy Karácsony Gergelyhez közeli ex-LMP-s ökológus indul a Pest megyei 10- választókerületben.

Halálos gázolása volt 2016-ben, utána agyvelőről kommentelt

A választókerületben azért kellett új jelöltet állítani, mert a Szabó Rebekához hasonlóan párbeszédes Gér Mihály hétfőn visszalépett, miután kiderült, hogy évekkel ezelőtt vállalhatatlan és kegyeletsértő kommenteket írt a Facebookon egy halálos balesetről, amelyben autójával elütött egy párt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Budapesten gázolt

Gér Mihály hat évvel ezelőtt az Andrássy úton elgázolt egy fiatal párt, a balesetben a fiú meghalt, a lány súlyos sérüléseket szenvedett. A balesetben ugyan vétlen volt – a pár piros lámpánál szaladt ki az útra –, de a baleset után egy zárt Facebook-csoportban elfogathatatlan stílusban írt az esetről Gér – írja a Telex a Bennfentes oldalra hivatkozva.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Tök undi

A politikus olyanokat írt ebben a csoportban a baleset után, mint „na, ki ölt ma embert… részegen ne rohanjatok piroson elém légyszi”, vagy hogy „ráadásul a kocsim is csupa velő, meg haj. Tök undi”. Ezután kommentekben tovább fejtegette az ügyet ugyanebben a stílusban; a párt Darwin-díjasoknak nevezte („Darvin price” – ahogy ő írta), és hozzátette azt is, „a csajt csak megnyomorítottam”. Azt is írta, lett volna jobb programja, de legalább a belső fém váz megvédte őt.

Miért ő?

Az ellenzéki pártok támogatták az új jelöltet, ami azért érdekes, mert amúgy ősszel az előválasztáson egy DK-s politikus lett a második. Ezt egyébként a Párbeszéd közösségi oldalán meg is említette egy kommentelő.

Íme, a pátszimpatizánsok kommentjei

LMP-s volt

Szabó Rebeka 2010-ben az LMP listájáról került be a parlamentbe, majd a pártszakadás után a Párbeszédhez csatlakozott.

Karácsony alpolgármestere volt

Nyolc éve Zugló alpolgármestere, 2020 szeptemberétől – társadalmi munkában – Karácsony Gergely főpolgármester állatvédelmi témákban illetékes megbízottjaként is tevékenykedik.

Pénzt vontak el

Alpolgármesterként pontosan tudom, mekkora károkat okozott a Fidesz az önkormányzatoknak, hatásköröket és főleg pénzt vontak el. Ellenfelem, Pogácsás Tibor 8 éve felel az önkormányzatokért a kormányban, mindez az ő bűne is – nyilatkozta a bejelentés után Szabó Rebeka.

A kormányfő-jelölt is örül

Örülök annak, hogy Szabó Rebeka egyéni jelöltként is harcba száll az Egységben Magyarország.ért színeiben: ez a hiteles és fenntartható zöldpolitika megerősítését jelenti – hangsúlyozta Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt

Államtitkár az ellenfél

Kormánypárti ellenfele Pogácsás Tibor lesz, aki a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, ő 2018-ban 52,61 százalékkal nyert.

Címlapfotó: Index.hu.