A temetőben látogatta meg születésnapján barátját az a férfi, aki együtt utazott Sz.Gáborral a 28-as villamoson, amikor egy hajléktalan szíven szúrta a fiatal férfit. Pár hónapja még úgy tervezték, hogy óriás bulit csapnak a nagy nap alkalmából.

Április elején két hajléktalan belekötött a 28-as villamoson utazó Lakatos Márkba és Sz. Gáborba. Az egyik hajléktalan szíven szúrta a 25 éves Gábort, akinek kutyája úgy megijedt, hogy el is szökött. Csak 2 nap múlva találta meg egy járókelő. Az esetről részletesen a BudaPestkörnyeke.hu itt írt.

„Nincs nap, hogy ne gondolnék a legjobb barátomra, és arra, hogy a gyilkosa akár engem is megölhetett volna. Azóta nem ültem a 28-as villamoson, pedig az visz ki az Újköztemetőbe, de én inkább buszra szálltam, és kerülővel mentem el Gábor temetésére” – mondta a Blikknek Márk.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Gábor és Márk ugyanazon a szórakozóhelyen dolgozott, ott barátkoztak össze. Márk hamarosan visszamehet dolgozni a régi munkahelyére, de mint mondja, már semmi sem lesz a régi. A járvány kitörése előtt poharakat mosogatott, Gábor pedig pultos volt, délután négytől reggel hatig megállás nélkül hajtottak. Közben állandóan viccelődtek, nagyokat nevettek a kollégáikkal.

„Próbálok menekülni az emlékek elől, ami persze képtelenség. Állandóan azon kattogok, ha este csak öt perccel később indulunk el a villamoshoz, akkor Gábor még ma is élne. Még mindig sajog az ütés helye, amit a rám támadó hajléktalantól kaptam. De még így is én jártam jobban, mert életben maradtam. Csak abban bízom, hogy a gyilkost élete végéig börtönbe zárják… A szülinapomon ünneplés helyett kimentem Gábor sírjához, a megivott üveg sört az ő emlékének ajánlottam” – mesélte a fiatal férfi.

Gábor kutyája Pepsi pedig Hollandiában fog élni nemsokára. A fiú volt barátnője ugyanis nemsokára magával viszi a kutyust.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu