Németh Szilárd az utóbbi évek országgyűlési választásain megbukott Csepelen, mégis fontos helyi közszereplő, nem akar leállni. Az önkormányzati választások közeledtével feltekerte a polgármester fúrását, ami azért érdekes, mert Borbély Lénárd nemrég fideszes volt, de kinyírták a pártból. Németh Szilárd a közösségi oldalára arról posztolt, hogy disznót vágott és kátyúvadászatot indított. Úgy tűnik nagyon szeretné megbuktatni egykori emberét, a jelenlegi csepeli polgármestert, Borbély Lénárdot, aki szerint káosz lesz, ha nem ő nyer.

Disznóvágás kátyúkkal

Németh Szilárd kampányolni kezdett. Disznót vág, orjalevest készít és rengeteg kátyút mutogat a követőinek a közösségi oldalon. Mondandójának a lényege: azóta van sok kátyú Cseplen, amióta Borbély Lénárd a polgármester. Így fogalmaz: Borbély Lénárd törvénytelenül közpénz milliókat költ politikai pártja és saját maga reklámozására. Közben az utakon kátyú kátyú hátán. A guminak, gömbcsuklónak, felninek annyi.” – írja a Csepelen élő, Németh Szilárd, aki a Fidesz egyik alelnöke is egyben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nekiment a polgármesternek

A posztokból nem derül ki, hogy Németh Szilárdnak polgármesteri ambíciói vannak-e vagy csak nekiment a polgármesternek, hogy majd mást támogasson vele szemben, az azonban egyértelmű, hogy Németh nagyon nem akarja, hogy Borbély Lénárd polgármester maradjon.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kitették a Fideszből

A konfliktus abból adódott, hogy Borbély Lénárd ellenezte jelentős vagyontárgyak átjátszását Németh Szilárd birkózós alapítványának, ezután a Fidesz feloszlatta majd újjáalakította csepeli szervezetét, Borbélyt kérelme ellenére sem vették vissza a pártba, így 2023. március 29-től független polgármesterként vezeti a kerületet. 

10 milliárd forint

Borbély Lénárd a helyi lapban válaszolt Németh Szilárd kátyúvadászatára és az őt ért támadására,  így fogalmazott: “A legtöbb nemtelen támadás ellenem a birkózóalapítvány fizetett alkalmazottai szervezésében történik, ami azért is szembeötlő, mert ez az alapítvány állami pénzből jött létre, és abból él. Eddig legalább tízmilliárd forint közpénz vándorolt oda. Ezt a mennyiségű pénzt pedig Csepelen értelmesen is el lehetne költeni, és akkor nem lenne például sehol egy kátyú.” – vágott vissza a polgármester Németh Szilárdnak.

Nemet mondott

Borbély Lénárd így folytatja: “A képviselő úr akaratával ellentétben nem épülhetett be a Kis-Duna-part, és a Munkásotthon nem kerülhetett a magánalapítványa tulajdonába. Ezeket ő kérte tőlem, én pedig nemet mondtam. Az eredménye pedig a Fideszből való kizárásom lett az alpolgármesterekkel együtt. De ez nem jelenti azt, hogy a világnézetem, a nemzetről, hazáról, családról való hitvallásom megváltozott volna. Ha engem megbuktat, az új polgármesterrel meg fog egyezni ezekről. A Kis-Duna-parton szállodák épülhetnek, majd lakópark. A Munkásotthon pedig a birkózóakadémiához kerülhet.”

Káosz lesz

„Az élet úgy hozta, hogy pártpolitikától függetlenül vágok neki a választásnak a csapatommal, a Közösen Csepelért Polgári Egyesület színeiben. Mindegyik önkormányzati körzetben olyan jelölteket fogunk indítani, akik igazi lokálpatrióták, szívügyük Csepel, a közösség megbecsült tagjai, és nem utolsósorban nemzeti, polgári értékrenddel rendelkeznek. Kiemelten fontos, hogy a kerületet a jövőben egy egységes és erős csapat irányítsa, különben káosz lesz. “ – mondta Borbély Lénárd, Csepel polgármestere. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Németh Szilárd disznóvágás közben és az általa posztolt kátyúk – Forrás: Facebook/BPK-montázs