Amint arról beszámoltunk, Győzike nemrég töltötte be az 50. életévét. Ebből az alkalomból pedig Novák Katalin és Szijjártó Péter is felköszöntötte a korábban adócsalásért elítélt celebet. Győzike a TV2 reggeli műsorában lebegtette a köztársasági elnöktől és a külügyminisztertől kapott levelet.

Dúró Dóra kiborult

Pár nappal később, Dúró Dóra, a Mi Hazánk politikusa a „Kossuth-díjat is kap Győzike?” című Facebook posztjában emlékezett meg a történtekről. A képviselő ebben az írásban rámutatott, hogy a politikában minden cselekedetnek oka és szimbolikus üzenete van, majd megpróbálta megfejteni Győzike felköszöntésének üzenetét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tudnak nyerni az értelmiségiekkel?

„A Fidesz, szavazótáborának összetételét tudomásul véve, stratégiát váltott. Az értelmiség ebben a társadalmi környezetben nem képes annyi szavazatot hozni a Fidesznek, amennyivel nyerni lehet. A celebek azokat a tömegeket szólítják meg, akiket az értelmiség nem tud, akikhez az értelmiség nem jut el – ezért önt el mindent a Fidesz mellett nyilatkozó celebek hada” – írta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megszólalt Győzike

„Kíváncsi voltam, milyen hatása lesz Dúró Dóra tájékozatlan Facebook-bejegyzésének. De miután már az egyik lap az olvasóit is megszavaztatta, helyes-e, hogy Novák Katalin köztársasági elnök felköszöntött a születésnapomon, itt az ideje, hogy Dúró képviselő asszony felhevült Facebook-követőtábora is értesüljön a valóságról” –mondta a showman a Mandinernek.

Bulizni hívta őket

A celeb azt mondta a lapnak, Novák Katalin köztársasági elnök asszony és Szijjártó Péter külügyminiszter úr levelének volt előzménye. „Én nagyra becsülöm őket, s ennek reményében, bár tudtam, kevés az esély rá, hogy eljöjjenek, meghívtam őket a születésnapomra, ahol csaknem kétszázan voltunk. A meghívókat elküldtem, és erre jött tőlük egy-egy hallatlanul udvarias levél, amelyben jelezték, nem tudnak részt venni az eseményen, majd mindketten boldog születésnapot kívántak. Emberi gesztust gyakoroltak”.

Nem tudja, kicsoda?

A showman szerint erre jött Dúró Dóra, és nekirohant Novák Katalinnak, hogy miért köszöntötte fel Gáspár Győzőt. „Idézek tőle egy jellemzést rólam a posztjából: akivel kapcsolatban nem igazán lehet értelmesen meghatározni, hogy micsoda”.

Nagyra becsült közjogi méltóság

„Kedves Dóra! Egy ember vagyok, akinek születésnapja volt. Egy ember, aki meghívott két, általa nagyra becsült közjogi méltóságot, akik udvariasan megírták, nem tudnak eljönni. Ön szerint válaszra sem kellett volna méltatniuk? Ha meghívják egy születésnapra, akkor rá sem hederít? Válaszra sem méltatja? Vagy udvariatlan lenne? Úgy rohant neki Novák Katalinnak – de szerintem inkább a falnak –, hogy nem is tudta a történet hátterét” – fejtette ki véleményét Dúró Dóráról Győzike.  

Szavazatszerzés

A showman szerint Dúró Dóra mindössze likevadász és szavazatszerzés miatt rakta ki a posztját. Győzike arról is meg van győződve, hogy a Mi Hazánk-nak is nagyon kellenek a szavazatok és ezért hergeli követőtáborát.

Győzike a Békementen

Győzike már néhány éve büszkén a Fidesz támogatói közé tartozik. A celeb 2 évvel ezelőtt a Békementen is feltűnt. Az első sorban masírozott Bencsik Andrással, Bayer Zsolttal és Semjén Zsolttal.  Az országgyűlési választások éjszakáján Győzike is meghívott kapott a kormánypárt eredményvárójába, ahol Lévai Anikóval, a miniszterelnök feleségével is sikerült közös fotót készítenie. A választások napján még a szavazócéduláját is kiposztolta, amelyen a kormánypárt mellé tette a X-et.

Balhé a Fradi meccsen

Nyáron újabb fordulatot vett Győzike világnézete, vérbeli fradista lett. A showman-nek az eddigi legdurvább verbális inzultusokkal kellett szembenéznie a Fradi-Újpest meccsen, ahol a VIP-páholyban foglalt helyet. A celebet először a debreceniek találták meg a Groupama Arénában. A hajdúságiak még csak sértegető rigmusokat kiabáltak felé, majd egy fordulóval később a diósgyőriek már molinóval is kifejezték nemtetszésüket a hirtelen zöld-fehér drukkerré vedlett celeb irányába.

Adócsalásért büntették

Gáspár Győzőt és feleségét 2013-ban adócsalás miatt jogerősen elítélték, a showman 1 év 8 hónap, Bea asszony 1 év 6 hónap börtönt kapott, három évre felfüggesztve. A vád az volt, hogy 27,5 millió forintnyi személyi jövedelemadót nem fizettek be 76,4 milliós jövedelmük után. Évekkel később újra adócsalás miatt állt bíróság elé: az ügyészség szerint a családi vállalkozás nem adózott megfelelően, és olyan költségeket számoltak el a cég számára, amelyek valójában Győző személyes kiadásai voltak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Novák Katalin, Szijjártó Péter és Győzike – Forrás: BPK montázs