A Szigetszentmiklóson élő Pogány Judit harmincöt évig volt Koltai Róbert felesége, ám kapcsolatuk végül a színész-rendező hűtlensége miatt zátonyra futott. A házaspár külön költözése óta már közel húsz év telt el, és időközben lenyugodtak a kedélyek. Ám a színésznő a mai napig fájlalja, hogy nem együtt öregedett meg hajdani férjével.

Megviselte az elválás

„Az idő nagyon sok mindenre orvosság, de igen, akkoriban azért nagyon sokat bőgtem, meg nagy fájdalom volt. Gyakorlatilag nekem volt egy rögeszmém, amit a szüleim miatt éreztem, hogy annak úgy kell lennie az életben” – mondta a színésznő.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Együtt akart megöregedni férjével

„Az, hogy betegen, öregen, csúnyán, meghízva, de az ember valami miatt szereti a másikat, és ezer vihar és veszekedés után is kitart mellette, és csodálatos lehet az együtt megöregedést megélni, ezt a Robi elvette tőlem” –mondta Pogány Judit Kadarkai Endre Szavakon túl című YouTube-műsorában.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megcsalta Pogány Juditot

A házaspár kapcsolata először 2009-ben beszélt arról, hogy már nem élnek együtt. Akkor így nyilatkozott a színész-rendező: „Elkövettem egy nagy hibát, és ezt Jutka már nem tudta tolerálni. Elkapott egy SMS-t, és amikor rákérdezett, mindent bevallottam. Igen, volt egy házasságon kívüli kapcsolatom, de már nyáron vége lett. Mi azóta nem élünk együtt”.

Elköltözött otthonról

Koltai Róbert elköltözött közös családi házukból. A testvérénél, az egykori gyerekszobájában élt. „Nagyon nehéz most minden. A hátralévő életem egy nagy bocsánatkérés lehet, de még reménykedem. Számomra a legfontosabb ember ma is, éppen úgy, mint harmincöt éve mindig: a feleségem” – mondta 2009-ben a színész-rendező.

Hivatalosan nem váltak el

2022-ben Koltai Róbert egy interjúban azt mondta, hivatalosan még mindig házasok: „Az nem ment tönkre, azért, mert emberek elköszönnek egymástól egy időre. Most is egymásnak a szurkolói vagyunk. Van egy gyerekünk, három unoka, persze hogy beszélünk. Nem papíron, de ez egy nyugodt, jó helyzetben levő elválás. Tehát nem váltunk el papíron” 

Félt a visszautasítástól

Pogány Judit, aki Kadarkai Endrének, most kapcsolatuk kezdetéről is mesélt, elmondása szerint nagyon félt a visszautasítástól, sokáig ki sem nem mutatta szimpátiáját Koltai Róbert iránt. Azonban emiatt végig kellett néznie, hogy a színész-rendező más nőknek udvarol.

A tehetség megszépítette

„Robi ott azért komolyan elkezdett udvarolni táncoslányoknak és jártak is, amit nekem végig is kellett néznem, de közben meg annyira tárgyilagos voltam, hogy tisztában voltam azzal, hogy a másik lány csinosabb és elfogadtam ezt a dolgot, de végül a Robi is kiszúrta, hogy én más vagyok, mint általában a fiatal lányok, ami elkezdett szimpatikus lenni neki, mert néha a tehetség is megszépíti a másik embert” – magyarázta Pogány Judit.

A Nemzet Színésze lett

Pogány Juditot december közepén választották a Nemzet Színészévé, miután novemberben meghalt Csomós Mari. Most azt mondta, sokáig nem akarta elhinni, hogy a Nemzet Színészévé választották. Azóta, hogy először jelöltek, eltelt már jó pár év, és én már nem gondoltam rá, hogy megkaphatom ezt a címet, azt gondoltam, hogy nem olyan a belső hangulat, amibe én beleférek, egyáltalán nem gondoltam, hogy ezért fognak felhívni. Szóval egy ájulás volt” – emlékezett vissza a színésznő Vidnyánszky Attila telefonhívására.

Elveszítette szüleit

Pogány Judit kora gyermekéveit, bátyjával együtt, Kaposváron töltötte. 8 és fél éves korában elveszítette édesapját, Pogány Gyulát, ekkor édesanyja (Beyer Anna)  már súlyos beteg volt. Testvérével együtt gyámszülőkhöz került Budapestre, akik két édesgyermekük mellett kitanították és felnevelték őket. Pici gyerekkora óta vonzódott a színház, a versek világához, a Békéscsabán eltöltött középiskolás évei alatt számtalan helyi és országos szavalóversenyen sikerrel indult.

Nem vették fel a főiskolára

A közgazdasági technikum elvégzése után jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol az első rostán eltanácsolták. Nyilatkozataiban említette, hogy igazat ad a felvételiztető vizsgabizottságnak, jelentéktelen kislányként közhelyes versekkel próbálkozott. Érettségi után visszaköltözött Kaposvárra, és másfél évig a Kaposvári Megyei Bíróságon adminisztrátorként dolgozott. Munka mellett Takács László segédrendező amatőr színjátszókörében játszott el néhány szerepet. 1965-ben a csoport fellépett az országos Ki mit tud?-on, és bekerült a döntőbe. Produkciójukat a kaposvári Csiky Gergely Színház vezetése is látta, készülő új előadásukba fiatal lányokat kerestek, melybe Pogány Juditot is meghívták. Meghallgatás után segédszínészi állást ajánlottak számára, melyet rögtön elfogadott.

Igazi áttörés

Az igazi áttörést színészi pályájában az 1968–1969-es évad hozta el, amikor Zsámbéki Gábor friss diplomás rendezőként Kaposvárra szerződött, és szerepet adott Pogány Juditnak a Várj míg sötét lesz című színdarabban. 1994 óta szabadfoglalkozású, elsősorban az Örkény István Színházban és a József Attila Színházban lép fel. Vendégként többször fellépett a budapesti Katona József Színházban is. Itt játssza az 1996. május 18-i bemutató óta Werner Schwab Elnöknők című darabjának egyik főszerepét. 2004-től az Örkény Színház tagja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pogány Judit – Forrás: YouTube.com