Nincs megállás, egyre több helyen bukkan fel az új horrordrog, a bika. Úgy tűnik, egyelőre megfékezhetetlen, Kínából több száz kilós csomagokban ömlik Európába, köztük Magyarország utcáira.

Egyre több helyen látni fényes nappal fetrengő, betépett, láthatóan magán kívül őrjöngő vagy éppen zombiként tántorgó embereket Budapest utcáin.

A döbbenetes állapot okozója nem mást, mint a rettegett bika, az új horrordrog, ami újabb és újabb helyeken bukkan fel az utcákon.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Először a Hős utcában adták és vették, azonban a terjesztési kör egyre inkább szélesedik, már a Podmaniczky utca alagútjánál, a Mázsa tér és a VIII. kerület több pontján is terjesztik, olvasónk pedig már az Örs vezér tere környékén is belefutott egy őrjöngőbe:

„Az Árkáddal szemben, a négyszintes házak előtti parkban láttam a lepukkant férfit. Magán kívül volt, őrjöngött, ordibált, pörgött a hátán, aztán felkelt, összevissza tántorgott. Látszott rajta, azt sem tudja, hol van, rettegtünk, hogy nekünk esik” – mesélte a Bors egyik olvasója.

A drog eddig már 11 ember életét követelte, és úgy tűnik, nincs megállás, ugyanis Kínából szinte ömlik ránk az új kábítószer, ami sokszor több száz kilós csomagokban érkezik hazánkba Belgiumon és Hollandián keresztül. Mint azt a Ripost megírta, azért olyan kelendő, mert csupán egy fröccs árából hozzájuthat bárki.

„Egy fehér porról beszélünk, amit valamilyen folyadékban feloldanak, és utána ebbe áztatnak bele hagyományos dohányt, vagy valamilyen gyógynövényt” – mondta Varga Dániel, a Köztes Átmenetek Nonprofit Kft. szakmai vezetője az M1-nek.

Hozzátette, igencsak veszélyes, hiszen sem a fogyasztók, sem a dílerek nem tudják megkülönböztetni a korábbi kábítószerektől, hatásai is hasonlóak, csak sokkal súlyosabbak.

Kiemelt kép: Illusztráció