Budapest környékének új és régi polgármesterei nagyon pörögnek. Legtöbbjük profin használja a közösségi médiát és mindenről tudósít. Van, aki még azt is elmondja, hogy mennyiért vacsorázott, vagy mivel utazott be a fővárosba. Az agglomeráció legfontosabb nagyvárosainak polgármesterei szuperaktívak, alább az összefoglaló az elmúlt pár napjukról. Vannak kifejezetten vicces pillanatok is.

Dunakeszin Dióssi Csaba mindenhol ott van

Dióssi Csaba Dunakeszi polgármestere és piros dzsekiban az alpolgármestere

Dunakeszin Dióssi Csaba arról tájékoztat, hogy Elkezdődött a szakorvosi rendelőintézet felújítása és a pszichiátriai intézet kialakítása. A fejlesztés célja a szakrendelő és az intézményt látogató betegek komfortjának növelése. Az alpolgármesterrel csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adományakciójához. Az akció célja, hogy az ünnepek alatt minél több nélkülöző asztalára étel kerülhessen. 

Lakossági igényeknek megfelelően bővítik a város parkolóhelyeinek számát. Elkezdődtek a munkálatok a Kiserdő utcánál annak érdekében, hogy a Duna-partra és Katonadombra, főként a rendezvényeinkre érkezőknek helyben, ingyenesen még komfortosabb parkolási lehetőséget biztosítsunk.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szigetszentmiklóson bénázás az élő videóval

Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere – Forrás: Facebook

Szigetszentmiklós új polgármestere, Nagy János leginkább az élő facebookos videózással volt elfoglalva, ami nem nagyon akart neki a héten összejönni. Végül sikerült és rögtön egy 55 perces videót nyomott. Ebben a TV2 egyik műsorában fellépő szigetszentmiklósi hölgytől kezdve a járdák állapotáig mindenről szó volt.

Lehet, hogy érdemes lenne kicsit jobban strukturálnia az információkat, mert ezen kívül csak néhány baloldali portál cikkének posztját lehet megtalálni az oldalán, viszont a videóinak első pár perce általában nagyon vicces: Megtudjuk mi miért nem működik éppen nála, villog-e a mobiltól az arca, jó-e a videókártyája és hasonló xsupa érdekes szigetszentmiklósi ügyről van szó.

Érden tovább pörög Csőzik László

Csőzik László, Érd polgármesterének szelfije egy vonaton

Érd polgármestere továbbra is nagy lendülettel dolgozik. Bringával megy terepszemlézni egy iskolához, aztán vonatról posztolja magát, mert egy fővárosi programra így ment be. Az új érdi városvezető hétfőn fogadta a MÁV állomásfőnököt. Az IC-járatok érdi megállásáról és az állomások tisztán tartásáról volt szó.

Adventi programsorozat indul a város főterén november 30-tól, karácsonyi vásárral, korcsolyapályával, koncertekkel várják az ünnepelni vágyó érdieket.

Érd egyik legnagyobb kincse a Fundoklia-völgy, amely helyi jelentőségű természetvédelmi területként a város védelme alatt áll. A kezelésére vonatkozó új tervet a jövő héten fogadja el az önkormányzat közgyűlése – írja Csőzik László. Erről a gyöngyszemről korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon már írtunk, ide kattintva lehet elolvasni.

Gémesi György Olaszországban bosszankodik

Gémesi György, Gödöllő polgármestere az olasz tengarparton szelfizik

Gödöllő polgármestere hétvégén felült egy fapadosra és elrepült az olaszországi Cattaniába pihenni. Azt írja: „Senki sem ismer és nincsnek kötelezettségek. Megyek amerre jól esik és figyelem, látom az embereket. Semmi különös nincs bennük. Nincs feszko, nincs gyűlölködés , nincs ” őrület”. A kis motelben ahol lakom kedvesek , mosolyognak, segítőkészek. Mondhatni , normális, és jól érzem magam. Ma megengedtem egy 34 euros vacsit magamnak. Hal, saláta , bor, kis édesség. Tudom, nem olcsó és, hogy sokaknak ez rengeteg pénz, nekem se kevés, de most így döntöttem, remélem nem vetnek meg érte.

Másnap egy újabb olaszországi posztban azon bosszankodik, hogy itt milyen keskenyek a járdák, hogy kikapna ő az ilyenért Gödöllőn. Na igen, egy polgármester mindenhol városvezetői szemmel figyel.

8 millióba került a választási krumpli Szentendrén

Mindenki karácsonyfája Szentendrén – Forrás: Facebook

Megérkezett a város karácsonyfája Szentendrére a Fő térre. A fenyőt Tahitótfaluból hozták, egy kedves lakos felajánlása volt. Daruval állították fel, azóta csodaszép dísze a városnak.

A polgármester most nem tűnt fel a város hivatalos oldalán, az alpolgármester, Pilis Dániel viszont igen. Egy 300 milliós csatornázási projektről beszélt, amely jelentősen felforgatja majd a várost, viszont segít a csatornázási gondok megoldásában.

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy az izbégi városrész központjának a teljes újragondolását tartja a legfontosabb feladatnak. Az átadás átvétel kapcsán elmondta, hogy megdöbbentek azon, hogy a választások előtt a város 8 milliót költött teljesen feleslegesen burgonyaosztásra, hiszen a rászorultság elvén sokkal hatékonyabban is felhasználhatták volna ezt a pénzt.

Vácon kiürült VIP parkoló

Az új váci polgármester friss tevékenységéreől az alábbi cikkünkben írtunk részletesen.

Kiemelt kép: Megérkezik a fenyőfa Szentendrére – Forrás: Facebook