Vác új vezetésének nem kell új sportcsarnok, mert a város nem tudná fenntartani. Azt kérik, helyette újítsák fel a régi sportcsarnokot és sok más épületet. Közben a VIP parkoló is üres lett a Városházánál. Az új polgármester munkába lendült.

Matkovich Ilona, az ellenzéki összefogás jelöltjeként, 41 százalékos többséggel legyőzte a korábbi kormánypárti polgármestert. Az új városvezető nagy lendülettel kezdte meg a munkáját, tevékenységéről heti összefoglalókban tudósít a Facebookon.

Nem kell új sportcsarnok

Vác új polgármestere november 9-én azt írta: Az országgyűlési képviselőnkkel folytatott megbeszélésen a 3300 fősre tervezett sportcsarnokkal kapcsolatban felvetettem, vajon a mi városunk fenn tud-e tartani hosszú távon egy ekkora létesítményt. Természetesen erről bizottsági ülésen tárgyalunk és döntünk majd, de személyes véleményem, hogy a városnak nagyobb szüksége lenne egy tanuszodára és tornatermekre minden iskola számára.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Néhány héttel később a polgármester kész tényként közölte a hírt a facebookos oldalán: „Megjelent a hír, hogy az önkormányzat elállna a 3300 fő befogadására alkalmas multifunkcionális sportcsarnok megépítésétől. Szeretném újra leírni, mi a döntés oka: egy ekkora sportcsarnokot egyszerűen nem tudnánk fenntartani” – írja a város vezetője.

A polgármester asszony így folytatja: „Keresem az alkalmat azonban, hogy felsőbb szinten elmondjam, melyek azok az évtizedes igények, amelyek valóban fontos a váciaknak. Ezekből néhány: az iskolaváros tereinek rendezése, a Madách giminek új tornaterem létesítése, a városi sportcsarnok felújítása, energetikai korszerűsítése, SZTK felújítása, kórház mellett parkolók építése, a városi strandfürdő és a Madách Imre Művelődési Központ felújítása, a férfi kézilabdacsarnok befejezése.” – írta a polgármester.

Üres a VIP parkoló

Időközben a Városháza előtti VIP parkolók is kiürültek. Erről Matkovich Ilona így tudósít: „Ígéretünk szerint, elkezdődött az az intézkedéssorozat, melynek eredményeként hamarosan megszűnhet az ott teljesen feleslegesen álldogáló autók tömege.

Egyelőre figyelmeztetünk, és kérjük a parkolási rendeletünk következetes betartását, de büntetésekre, engedélybevonásokra is sor kerülhet, ha így nem érünk el eredményt. Mindenesetre igyekszünk példát mutatni: a városvezetők, hivatali dolgozók, képviselők nem használják a Városháza előtti „VIP-parkolót”, A Járási Hivatallal is mielőbb szeretnénk erről megegyezni.” – írja a város vezetője.

Kiemelt kép: Matkovich Ilona söpör a Ligetben – Forrás: Facebook