Műanyag fröccsöntő berendezések nélkül már nem igazán lehet a mindennapjainkat elképzelni. Akkor lehet gazdaságos műanyag fröccsöntő gépekkel és ezzel a technológiával műanyagokat gyártani, ha nagy sorozatban történik a termékek gyártása. Éppen emiatt az sem mellékes, hogy ez a folyamat mennyi energia felhasználását igényli. Ez nagymértékben meghatározza ugyanis a végtermék előállítási költségét. Az egyébként univerzális, azaz bármilyen szerszámmal működtethető fröccsöntő gépek termelékenysége azonban kritikus pont.

Hatékonyságnövelés

Az EnergyHub az energiahatékonyság növelésére konkrét javaslatokat és megoldási módokat kínál partnerei számára, amelyekkel működésük sokkal kedvezőbbé válhat, emellett pedig a termelés vagy működés során felhasznált energia mértéke és ezzel együtt a költsége is csökkenthető. Így történhet ez a műanyag fröccsöntő berendezések üzemeltetésének esetében is. Ezekkel a gépekkel ugyanis sokféle műanyagtípust lehet feldolgozni: kis vagy nagy sűrűségű polietilént, polipropilént, poliamidot és egyéb ismert és kevésbé ismert műanyagfajtát. Az egyszerűtől a bonyolultig mindenféle forma elkészíthető, és gyakorlatilag hulladék sem igazán keletkezik a granulátum alapanyagokból.

Minőségi olaj, biztosabb és jobb működés

A műanyag fröccsöntő gépek nem olcsók. Nagyon fontos részegységei e berendezéseknek a hidraulikus munkahengerek. Ezek mozgatják a fúvókákat előre-hátra, de forgó és tengelyirányú mozgás is történik ekkor. Pont ezek miatt speciális hidraulikaolaj szükséges a gépek hatékony működtetéséhez. A hidraulikaolaj a műanyag fröccsöntő üzemekben a működési és emiatt a gyártási költségek elég tetemes részére lehet nagy hatással. Elsőre persze ez nem mindenki számára magától értetődő, ám az elemzések során az EnergyHub szakértői egy esettanulmányban rávilágítottak ennek fontosságára.

A karbantartási költségek között nem jelent olyan hatalmas tételt a hidraulikaolaj, de annak minősége rendkívüli jelentőséggel bír az energiahatékonyságra és a költségmegtakarításra nézve.

Okos cserével sok marad

Mint minden gyártó vállalatnál, egy műanyag fröccsöntő üzemben is a termelékenységet folyamatosan növelni akarják. Ilyen esetben egy minőségi hidraulikaolaj alkalmazása lehet a kulcs a feladat megoldásához. Hiszen a hidraulikus alkatrészek folyamatos kenése elengedhetetlen, ráadásul még meg is növelheti a berendezések élettartamát, csökkenthetők ezáltal még az üzemeltetési és a karbantartási költségek is. Emellett pedig az energiahatékonyság is sokkal kedvezőbben alakulhat. Nem utolsósorban a termelékenységi mutatók is felfelé ívelő pályára állhatnak.

Szakértői segítséggel igen fontos és mélyreható változások érhetők el a gyártási folyamatok termelékenységének és energiahatékonyságának területén is, sok esetben kis ráfordítással hatalmas megtakarítás is.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.