Fél évvel ezelőtt veszítette el Leblanc Győző párját, Tóth Évát. A művész a napokban Ausztráliába utazott: oda, ahol egymásba szerettek húsz évvel ezelőtt.

Nem könnyű a visszatérés

Nem könnyű visszatérni egy olyan helyszínre, ahol minden arra az emberre emlékeztet, akit elvesztettünk. Így van ezzel Leblanc Győző is. Ausztráliába, Gold Coast városába kapott meghívást, a magyarok világtalálkozójára. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fordulópont lehet a gyászában

A művész előzetesen felkészült arra, hogy a kinti élmények újra feltépik a sebeit, de egyben abban is bízik, hogy ez egy fordulópont lesz a gyászában.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Segíthet a kimozdulás

„Azokon a helyeken fogok járni, ahol nagy sikereket értünk el Évivel. Érzem, ha kimozdulok abból a házból, ahol húsz boldog évet töltöttünk el együtt, és ahol minden rá emlékeztet, sokat segíthet nekem” – nyilatkozta Leblanc Győző a Borsnak.

„Itt szerettünk egymásba”

„Ausztráliában ismerkedtünk meg, ott szerettünk egymásba, csodálatos élmény lesz visszatérni” – tette hozzá az énekes, aki Évával összesen ötször utazott el a messzi kontinensre.

Megemlékeznek Éváról a fellépéseken is

A fellépéseken Éva már személyesen nem lehet jelen, de így sem feledkeznek meg róla, a műsor első felében róla is megemlékeznek. Leblanc Győző Szeredy Krisztinával lép fel az esteken, a tehetséges, fiatal énekesnő többször is járt már kint nagy sikerrel Ausztráliában. Magyar hazafias dalokat és nosztalgia slágereket énekelnek majd.

Otthonukban hunyt el

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a 61 éves Tóth Éva az otthonukban hunyt el 2022 augusztusában. Évtizedes szerelem volt az övék, s az operaénekes élete párjának elvesztése óta nehezen találja a helyét a világban. 

Új lendületet kapott

„Rendkívüli nő volt a párom. Húsz éven át éltünk hatalmas szeretetben, boldogságban. 55 éves voltam, mikor megismerkedtünk. Szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen áldott, kedves teremtést küldött nekem a sors. Életem mélypontján voltam, amikor Évit megismertem, és neki köszönhetően a magánéletem és a szakmai karrierem is új lendületet kapott” – fogalmazott Leblanc Győző.

Álmában kapott agyvérzést

„Évi a halála előtti napon éjjeli 11 órakor még kedélyesen beszélgetett telefonon, reggel 9 órakor pedig arra mentem be a hálószobába, hogy kihűlt a teste. Évike álmában agyvérzést kapott, nem volt fájdalma, néhány másodperc alatt aludt el örökre. Lehet, hogy morbid ilyet mondani, de a halálában ugyanolyan szép volt, mint életében” – fejtette ki az operaénekes, akinek egyetlen vigasza a nehéz napokban, hogy a fiai mellette állnak.

Rémálmok gyötrik

Leblanc Győző olyannyira nem tudja feldolgozni felesége halálát, hogy esténként rémálmok gyötrik. A mai napig képtelen bemenni a hálószobába, ahol a felesége meghalt

Üres a ház nélküle

„Főzni is tanulgatok, már csináltam húslevest és spenótot. A takarítást is egyedül végzem, de abba a szobába, ahol Évi elhunyt, nem vagyok képes bemenni. A mai napig minden úgy van, ahogy itt hagyta. Amikor porszívózás közben a fürdőszobában megtalálom Évi egy-két hajszálát, rám tör a sírás, elveszettnek érzem magam” – tette hozzá a Blikk írásában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Leblanc Győző és Tóth Éva – Forrás: Hatos csatorna/YouTube