Leblanc Győző felesége, Tóth Éva tavaly augusztusban hunyt el, ám az operaénekes a mai napig nem tudta feldolgozni szerelme elvesztését. Fiai, Győző és Gergely a nehéz időkben is mellette állnak, mindenben segítenek neki.

Otthonukban hunyt el

A 61 éves Tóth Éva az otthonukban hunyt el 2022 augusztusában. Évtizedes szerelem volt az övék, s az operaénekes élete párjának elvesztése óta nehezen találja a helyét a világban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Új lendületet kapott

„Rendkívüli nő volt a párom. Húsz éven át éltünk hatalmas szeretetben, boldogságban. 55 éves voltam, mikor megismerkedtünk. Szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen áldott, kedves teremtést küldött nekem a sors. Életem mélypontján voltam, amikor Évit megismertem, és neki köszönhetően a magánéletem és a szakmai karrierem is új lendületet kapott” – fogalmazott Leblanc Győző.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Álmában kapott agyvérzést

„Évi a halála előtti napon éjjeli 11 órakor még kedélyesen beszélgetett telefonon, reggel 9 órakor pedig arra mentem be a hálószobába, hogy kihűlt a teste. Évike álmában agyvérzést kapott, nem volt fájdalma, néhány másodperc alatt aludt el örökre. Lehet, hogy morbid ilyet mondani, de a halálában ugyanolyan szép volt, mint életében” – fejtette ki az operaénekes, akinek egyetlen vigasza a nehéz napokban, hogy a fiai mellette állnak.

Rémálmok gyötrik

Leblanc Győző olyannyira nem tudja feldolgozni felesége halálát, hogy esténként rémálmok gyötrik. A mai napig képtelen bemenni a hálószobába, ahol a felesége meghalt

„Nagyon jó gyerekeim vannak”

„Most a fiam segítenek, ők tanítanak meg a számítógép kezelésére, a Facebook és az okostelefon használatára. Nagyon jó gyerekeim vannak. Elfoglalt emberek: Gergő balett-táncos, Győző közgazdász, de nem hagytak magamra” – árulta el a művész.

Üres a ház nélküle

„Főzni is tanulgatok, már csináltam húslevest és spenótot. A takarítást is egyedül végzem, de abba a szobába, ahol Évi elhunyt, nem vagyok képes bemenni. A mai napig minden úgy van, ahogy itt hagyta. Amikor porszívózás közben a fürdőszobában megtalálom Évi egy-két hajszálát, rám tör a sírás, elveszettnek érzem magam” – tette hozzá a Blikk írásában.

„Miért kellett 61 évesen elmennie?”

„Az lenne a legjobb, ha eladnám a házat. Itt minden tárgy és illat Évire emlékeztet. Hosszúak az éjszakák, és én gyakran felriadok. Rémálmok gyötörnek, látom magam előtt Évike mozdulatlan, merev testét. Gyakran teszem fel azt a kérdést, miért kellett 61 évesen elmennie” – mesélte megtörten.

Ausztráliába indul hamarosan

Az ismert operaénekes hamarosan turnéra indul Ausztráliába, ahol népszerű operetteket és magyar nótákat énekel majd Szeredy Krisztinával karöltve. Úgy véli, talán a sebek is gyorsabban gyógyulnak majd a távolban, bár az is igaz, hogy Évával millió emlék fűzi ahhoz a földrészhez is.

Megemlékezik róla

„A műsor első részében megemlékezünk Éviről, a többiben operett világslágereket, magyar hazafias dalokat és nosztalgia slágereket fogunk énekelni” – árulta el a művész, aki bízik benne, hogy a kint töltött idő egy fordulópont lesz a gyászában.

Visszatérhet a képernyőre

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy Győző és Éva éveken át vezette közösen a Hatoscsatornán Dallamok szárnyán című műsort. Sokáig el sem tudta képzelni, hogy imádott párja nélkül visszaüljön a kamerák elé, most azonban lehet, hogy mégis folytatja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Leblanc Győző és Tóth Éva – Forrás: Hatos csatorna/YouTube