Akár már jövő héten kinyithatnak a teraszok, többek közt erről beszélt Orbán Viktor szerda délután Facebook videójában. A miniszterelnök azt mondta, 3,5 millió beoltottnál kezdik meg a vendéglátóhelyek szabad téri megnyitását.

Elsők vagyunk Európában

„Elértük a hárommilliónyi beoltottat, mi haladunk Európában a legjobban” – mondta Orbán Viktor szerda délután Facebook oldalára feltöltött videójában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nyitnak a teraszok

A miniszterelnök. azt is bejelentette, hogy 3,5 millió embernél lesz újabb nyitási lépés. Kinyithatnak a teraszok, és eltörlik a teraszdíjakat vagyis a vendéglátósoknak nem kell fizetniük érte. A teraszok nyitása a jövő héten történhet meg. 

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Hétfőn indul az iskola

Az óvodák és az általános iskolák első négy évfolyama nyit ki április 19-én – mondta a kormányfő. Az általános iskolák felső tagozata május 10-én nyitnak. Csak lassan lehet haladni az iskolák esetében is. 

Vakcina elleni támadások

Orbán Viktor szerint mind itthon, mind a nemzetközi térben felerősödtek a vakcinák elleni támadások, ennek célja az emberek elbizonytalanítása.

Oltásellenes hangok

Mindenkit arra kért a kormányfő, hogy ne hallgasson az oltásellenes hangokra, mert az oltás életet menthet. Mindenki fogadja el a felkínált vakcinákat, és oltassa be magát. 

Lehet, hogy kell 3. oltás

Egyre több magyar szakember is azt javasolja, hogy a kínai vakcinával beoltottakon végezzenek antitest vizsgálatot, és akinél nem alakult ki a megfelelő védettség, kapja meg a 3. vakcinát. Az Egyesült Arab Emírségekben egyébként egy ideje már 3 oltást adnak azoknak, akik a kínai vakcinával lettek korábban beoltva.

Nem túl hatékony a kínai vakcina

Ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt a kínai járványügyi központ szombaton közölte, hogy a jelenleg alkalmazott vakcináik hatékonysága nem túl magas. A szakember 50 százalék körüli védettségről beszélt. A szakember később azt mondta, szavait félreértették.

Kétségek

Eddig a kínai Sinopharm vakcinával körülbelül 500-600 ezer magyar ember olthattak be. Többekben kétségeket ébresztettek a vakcina hatásosságáról szóló hírek, aggódnak, van-e és ha igen, milyen mértékű védettségük a koronavírus ellen – írja a Népszava.hu.

Így tervezte a kormány

Gulyás Gergely nemrég jelentette be, hogy a kormány tervei szerint április végéig a vendéglátóhelyek teraszaira ki lehet ülni, ha így halad az oltási program. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció