Az újranyitás újabb lépése 3 millió beoltott után lehetséges – többek közt erről beszélt Gulyás Gergely a Kormányinfón. Ekkor nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, meccsre pedig csak védettségi igazolvánnyal lehet majd menni.

Nem nyitnak ki az éttermek

A kormány az operatív törzs javaslatára 2021. április 19-ig meghosszabbítja a hatályban lévő védelmi intézkedések érvényességét, az éttermek továbbra is csak elvitellel vagy házhoz szállítással működhetnek, és marad a kötelező maszkviselés – mondta a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Legyenek tekintettel a szülőkre

A miniszter arról is beszélt, fontos hogy április 19-én álljon vissza az oktatás megszokott rendje, és a pedagógusok legyenek tekintettel a szülőkre is. „Az oktatási-nevelési feladatok csak személyes jelenléttel a leghatákonyabb”.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Nyitás újabb lépése

A 3 millió beoltotti számnál dönt a kormány az újraindítás újabb lépéseiről. Ez öt-hat napon belül bekövetkezhet. Gulyás szerint április végéig a vendéglátóhelyek teraszaira ki lehet ülni, ha így halad az oltási program.

Bértámogatás

Az üzletek és szolgáltatások egy része újranyithatott, de a bértámogatás április egész hónapra megilleti őket. A hoteleknek és vendéglátoknak is jár a bértámogatás, amelyet eddig eddig 69 milliárd forint értékben kérték a cégek, ez szinte napra készen ki lett fizetve – mondta Gulyás Gergely 

AstraZeneca

A BudaPestkörnyeke.hu is megírta, hogy az Európai Gyógyszerügynökség egyik tisztségviselője bejelentette, hogy van összefüggés a vérrögképződés és az AstraZeneca oltás között.

Reagálás az bejelentésre

„Szerdán az Európai Gyógyszerügynökség világos döntést hozott, az AstraZeneca is megbízható és védettséget biztosít, az Egyesült Királyságban több mint 18 millió embert oltottak be vele. Minden oltás biztonságosabb, mint az oltás hiánya. Magyarországon is csak megbízható és vizsgált vakcinát adnak be” – mondta Gulyás Gergely.

Halálozási arány

Objektíven kell összemérni a 2019-es és 2020-as halálozási adatokat, vagy pedig az elmúlt öt év átlagát. Másfelé statisztikai összehasonlítás nem fog objektív eredményt mutatni. Vagyis az előbb említettek alapján elmondható, hogy nem romlottak a halálozási mutatók Magyarországon – mondta Gulyás Gergely.

SZÉP-kártya

A miniszter bejelentette, hogy a SZÉP-kártyán lévő pénzek nem fognak lejárni, így bármikor szabadon lehet majd használni.

Védettségi igazolvánnyal lehet meccsre menni

Sportrendezvényeken védettségi igazolvánnyal lehet majd részt venni, ez igaz a nyári Európa-bajnokság mérkőzéseire is. A fitnesztermeket azonban még nem lehet újranyitni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu