Oltásbiztonságban vagyunk és oltásszabadság van Magyarországon, a tömeges oltásról átállunk a készenléti oltásra – többek közt erről is beszélt péntek reggeli interjújában Orbán Viktor.

Megrekedt az oltakozók száma

„Csütörtökön 11 858 ember kapta meg az elő oltást, és több mint 80 ezer ember kapta meg a második oltást. Korábban az első oltások számának a növelése volt a cél” – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. Ennek köszönhető, hogy a megbetegedések és halálozások száma csökkeni kezdett. 26 ember halt meg tegnap és 269 ember fertőződött meg. 64 ezer aktív fertőzött volt tegnap. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Oltásbiztonságban vagyunk

„Az emberek nem rohamozzák meg a háziorvosokat és oltópontokat, ezért nincs sok elő oltás. Az év végéig tovább fog nőni az itthoni vakcinák száma. Közel 17 millió adag vakcinánk lesz az év végéig. Oltásbiztonságban vagyunk” – mondta Orbán Viktor.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Készenléti oltás

„Átállunk a készenléti oltásra  a mostani készenléti oltási állapotról. Aki nem a későbbi nehézkedés oltási rendben akar részt venni, az oltassa be magát most” – kérte a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint ma Magyarországon oltási szabadság is van, amely azt jelenti, hogy mindenki olyan vakcinát kap, amilyet szeretne.

12-15 évek oltása

A miniszterelnök a 12-15 évesek oltásáról kapcsolatban azt mondta, hogy „az óvatosabbak közé tartozom a gyerekek oltását tekintve, de nem akarjuk elzárni a szülőket attól, hogy a gyermeküket beoltassák. Oltási kampányt sem indítanak egyelőre a 12-15 évesek körében”.

A tudósok még vitatkoznak

A kormányfő szerint a magyar tudományos közösségben a nyár vége felé juthat nyugvópontra ez a vita. Most a kiskorú gyermekeket a szülők bárhová elvihetik magukkal.

Uniós oltási igazolvány

Orbán Viktor azt mondta, hogy az uniós oltási igazolvány július 1-től lép életbe, de nem tudjuk, hogy működni fog-e. A magyar oltási igazolvány uniós szinten is nagyon modern, ráadásul előrébb tartunk mint a nyugati országok.

Sok helyen kijárási tilalom van

Amikor az európai helyzetről beszélünk, akkor fontos említést tenni arról, hogy ott sok országban még kijárási tilalom van – mondta a kormányfő.

Fennmarad a vészhelyzet

„Én járom a világot, és sok helyen depressziós nyomás alatt vannak az emberek. A veszélyhelyzet fennmarad, és folyamatosan töröljük el a korlátozásokat. Hamarosan döntés lesz arról, hogyan állhat helyre az önkormányzatok korábbi működési rendje” – mondta Orbán Viktor.

Megmentettek minden életet

A miniszterelnök azt mondta, hogy „megmentettünk minden életet, amelyet meg lehetett menteni, ellátunk minden beteget. Az orvosok hibájából nem halt meg senki. Az egészségügy nem hogy nem omlott össze, hanem kiemelten teljesített”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Orbán Viktor – Forrás: Facebook/Orbán Viktor