Orbán Viktor szerint Vitézy Dávid azért nem lehetett a Fidesz jelöltje, mert nagyon megosztó, ráadásul olyan konfliktusa volt Lázár Jánossal, ami túlmutat a szakmai vitán és a párt nem tudott volna teljes mértékben felzárkózni mögé. Az Index riportere azt már nem kérdezte meg a miniszterelnöktől, hogy akkor végül miért zárkózott föl Vitézy mögé mégis a Fidesz. Magyar Péterről a miniszterelnök azt mondta, hogy soha sem volt a radarján.

Konfliktusok

Orbán Viktor interjút adott az Indexnek, ebben a főpolgármester választás is szóba került. A miniszterelnök elmondta: Fel sem merült, hogy Vitézyt indítsa a Fidesz. “Vitézy Dávid és a kormányzat között olyan konfliktusok voltak az elmúlt években, hogy nem tudtam volna vállalni, hogy ilyen megosztó jelölt induljon a mi színeinkben. Mögé a párt nem tudott volna teljes egészében felzárkózni.” – mondta Orbán. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Lázár az oka?

A Vitézy-Lázár konfliktusról azt mondta Orbán Viktor, hogy “ez már mélyebbre szaladt, mint egy szakmai vita szokott. A konfliktusok a politikában a mindennapok részei, de a kormány, különösen Lázár miniszter úr és Vitézy Dávid között odáig fajult, hogy nem lehetett a Fidesz jelöltje.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Magyar Péter legendája

A miniszterelnök Magyar Péterről annyit mondott, hogy soha nem tekintették őt a Fideszből kiugrottnak. “Az csak az ő legendája, hogy a belső körökhöz tartozott, erről ugyanis a Fidesz belső köreinek nincs tudomása. Megkapta az igazságügyi miniszter férjének kijáró udvariasságot, de egész egyszerűen nem volt soha a radarunkon.” – monda Orbán Viktor.

Magyar Péter így reagált a miniszterelnök indexes interjújára: „Miniszterelnök Úr, közben tudna járni, hogy mint a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét, engem is behívjanak a köztelevízióba, mint Önt? Vagy mint az Index valódi tulajdonosa, tudna nekik szólni, hogy legalább a látszatra figyeljenek és néha a TISZA Pártot hívják be interjúra? Előre is köszönöm.” A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Orbán Viktor – Forrás: Facebook/Orbán Viktor