A hétfő esti Egyenes beszéd című műsorba vendégként hívták a Tisza párt alelnökét, Magyar Pétert. A műsorvezető meglepő módon először egy piros mappát nyújtott át neki, amelyben elmondása szerit azok a dátumok szerepelnek, amikor meghívták korábban Magyart. Az ügy előzménye annyi, hogy Magyar Péter azt állítja, hogy nem, vagy nem eleget hívták őt az ATV-be, amelyet szerinte Rogán Antal irányít és fizet. Magyar Péter kirohását cikkünk végén tudod megnézni.

Az ATV tulajdonosa befolyásolni akarja a műsorokat?

Rónai Egon megpróbálta a csatorna nevében felszólítani Magyar Pétert, hogy hagyja abba a „kutyakomédiát”, erre az interjúalany udvariasan megkérdezte, hogy van-e kérdése szerkesztő úr? Rónai tovább fűtötte a helyzetet, erre Magyar azt mondta, hogy beszéljünk inkább az ATV tulajdonosáról, Németh Sándorról, aki befolyásolja a műsorokat. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Tanácstalanul ücsörgött Rónai Egon

Az élő adásban Rónai Egon elmondta, hogy Németh Sándor nem befolyásolja a műsorkészítőket, van olyan kollégája, aki nem is találkozott vele. Erre Magyar Péter ismét megkérdezte, hogy van-e kérdése Rónai Egonnak. A műsorvezető nem állt le, erre Magyar Péter levette magáról a mikrofont és kiment az élő adásból. Útközben annyit mondott, hogy üdvözli Németh Sándort. Ezután Rónai Egon tanácstalanul ücsörgött a stúdióban egyedül.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Reagált az ATV

Később az ATV és Magyar Péter is közzétett egy közleményt, majd a csatorna nyilvánosságra hozta azt is, hogy hányszor hívták meg, mennyit szerepelt Magyar Péter náluk. A Tisza Párt alelnöke ezt követően egy újabb Facebook-bejegyzésében azt közölte, provokáció történt, mivel a megafonos propagandisták oldalain 1 perccel azután, hogy levette a mikrofont, már kint voltak az előkészített posztok.

A Fidesz háztelevíziója? 

Magyar Péter szerint hibázott, amikor elhitte, korrekt interjút akarnak vele készíteni. Azt írta: az ATV a Fidesz házitelevíziója, amit szerinte az igazol, hogy Mészáros Lőrinc cége értékesíti a csatorna reklámidejét, közzéteszik a kormányzati propganda hirdetéseit is. Magyar Péter NER-lovagnak nevezte Németh S. Szilárdot, az ATV vezérigazgatóját, majd közzétette több munkavállaló vallási hovatartozását, illetve egyiküket volt III/III-as ügynöknek nevezte.

Nem egyenes beszéd

Magyar Péter bejegyzéséhez saját kommentben csatolta a Magyar Újságírók Országos Szövetsége alelnökének magánvéleményét. Vicsek Ferenc a Facebook-oldalán azt írta, ha a főszerkesztőnek baja van az éppen legerősebb ellenzéki párt vezetőjének korábbi nyilatkozatával, „akkor azt biztos, hogy adáson kívül kell megbeszélnie a politikussal. A tv-t nem használhatja erre. Lépre csalni a politikust, lekutyakomédiázni a nyilatkozatát és a cég sértettségét a választási siker kapcsán aktuális kérdések elé helyezni, lemondani a kérdezés lehetőségéről, az önmagában az újságírói pozíció feladása. Nem egyenes beszéd…” – vette észre a 24.hu. 

Hont András is belement a vitába

Az ATV-ben rendszeresen szereplő, az Öt című műsor egyik megmondó embere, Hont András a Facebook-oldalán reagált arra, hogy „felekezeti alapon” kezdett listázni „az új Megváltó”. Ironikusan azt javasolta, Magyar Péter ne álljon meg itt, az ilyenkor szokásos ritmusnak megfelelően a faji regisztrálással folytassa. A Mandiner szúrta ki, hogy az Átlátszó újságírójának is üzent Magyar Péter. Egyébként az ATV Öt című műsora Magyar Péter politikai szerepvállalása után, nagyrészt arra épül, hogy a Tisza Párt alelnökét kritizálják, sokszor keresetlen szavakkal illetik Magyar Pétert. 

Magyar Péter 

“Nem Bandi, te csak egy gyáva bértollnok vagy, aki letiltja a kommentelést a rendkívül nagyívű, bátor posztjai alatt. A Hitgyülekezete nevű business egyházat nem a felekezetei hovatartozás miatt hoztam fel. De tudod te ezt nagyon jól. Jó vergődést!” – írta tegeződő kommentjében a Tisza Párt alelnöke. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Magyar Péter kirohanása az ATV élő műsorából

Kiemelt kép: Magyar Péter és Rónai Egon az Egyenes beszédben – Forrás: ATV