Vasárnap délután óriási a torlódás az M7-es autópályán a főváros felé: különösen Zamárdi és Székesfehérvár között telítettek a sávok, sok helyen megtorpan a kocsisor és hosszas várakozásra kényszerülnek – írja az Útinform.

Velencénél 3-4 km-es kocsisor torlódott fel, valamint Tárnok illetve Érd térségében ugyancsak élénk a járműmozgás.

Azok se sok jóra számítsanak, akik a 7-es úton jönnének hazafelé, teljesen beállt az is, ott is araszolnak az autók.

Sokan a rossz idő miatt indultak hazafelé korábban, de már tegnap este is sokan úgy döntöttek, hogy vasárnap már nem lesznek a Balatonon.

Az alábbi fotó szombaton este fél tízkor készült, az M7-es teljesen beállt a balatonvilágosi elágazás és Székesfehérvár között, sokszor lépésben is alig lehetett haladni.

A Tisza-tó irányából is jönnek hazafelé az emberek. Az M3-as autópályán, a Budapest felé vezető oldalon Gyöngyös és Gödöllő között a nagy forgalom miatt telítettek a sávok. Időnként szakaszos torlódásra, lassú haladásra kell számítani.

Aki teheti várjon néhány órát az indulással, így az M7-esen elkerülheti a több órás araszolást a dugóban.

Marad még a nyár

Marad a meleg, nyári idő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Hétfőn, a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett, inkább csak néhol fordulhat elő záporeső. Késő délutántól, estétől azonban nyugat, délnyugat felől vastagodni kezd a felhőtakaró, és a Dunántúlon, valamint a déli tájakon egyre többfelé várható csapadék. A leghidegebb órákban 12-19 fok lesz, napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.

Kedden főleg reggel, délelőtt és elsősorban keleten, valamint délen fordulhat elő zápor, zivatar, ugyanakkor a keleti határ mentén még délután is kialakulhat csapadék. A minimumhőmérséklet 12-18, a maximumhőmérséklet 24-29 fok között alakul.

Szerdán sok napsütés várható csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb 27-32 fok között valószínű.

Csütörtökön sem várható csapadék. A minimumhőmérséklet 10-18, a maximumhőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Pénteken főleg fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, de idővel alacsonyabb szinteken is megjelenhetnek felhők. Estig számottevő csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 10-16 fok között alakul, ugyanakkor a hidegre hajlamos helyeken ennél hűvösebb lesz az éjszaka. A legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között lesz.

Szombaton, délkelet kivételével, több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 14-20 fok lesz, napközben északnyugaton 21-27, másutt 28-33 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, ugyanakkor a délkeleti, keleti határ közelében még mindig több órát süthet a nap. Több helyen várható zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb nyugaton 20, keleten 30 fok körül alakul – olvasható az előrejelzésben.

Kiemelt kép: Korábbi dugó az M1-M7 bevezetőn Budaörsnél – Fotó: BPK