Átfogó ellenőrzést, razziát tartottak a rendőrök az M2-es metróban. Szinte senki sem menekülhetett előlük, négy férfit előállítottak. Nem titkolják a zsaruk, hogy nemsokára lesz még ilyen átfogó ellenőrzés.

Razzia a metróban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal október 4-én az M2-es metró vonalát, a megállóhelyeket és azok környékét ellenőrizték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lakapcsoltak néhány gyanús alakot

Az akció során a rendőrök a metrón jogsértést nem tapasztaltak, a megállókban és azok környékén elfogtak négy férfit, kettőt közülük be nem fizetett pénzbírság, kettőt pedig tartózkodási hely megállapítása miatt köröztek, míg egy férfit lopás gyanúja miatt előállítottak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

lesz még razzia

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A járatokat, megállóhelyeket és azok környékét rendszeresen ellenőrzik a rendőrök, és előre szólnak, hogy lesz még ilyen stratégia.

Ellenőrzés a vasúton is

Legutóbb a vasúti átjárókat figyelték, mert túl sok baleset történt. Szeptemberben hat napon keresztül razziáztak a rendőrök a vasúti átjárókban és kiemelten figyelték a mozgó vonatokra szabálytalanul felszálló utasokat is. Nem alaptalanul tették, hiszen az elmúlt időszakban szokatlanul sok vasúti baleset történt Magyarországon.

Maga alá gyűrte a vonat az autót Kunfehértónál

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt

Vonat ütközött egy autóval

Szeptember 5-én, a Kecskemétről Bajára 5:10-kor elindult InterRégió vonat (7809) Kunfehértó közelében egy személygépjárművel ütközött. Az elsődleges információk szerint az autó sofőrje és négy utasa a helyszínen meghalt. 

Heten haltak meg

Később kiderült, az Opel Corsában heten utaztak. Az alkalmi munkásként dolgozók a közeli szőlőbe mentek szüretelni. Mindannyian azonnal szörnyethaltak. Köztük egy házaspár és 23 éves fiuk, aki az autót vezette. A balesetet a sofőr figyelmetlensége okozta.

Baleset Mindszentnél

Április 5-én, kora reggel, Mindszent belterületén, egy kisteherautó ütközött egy vonattal. A baleset bekövetkezésekor a fénysorompó jól működött, a teherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé, a teherautó utasai közül öten a helyszínen meghaltak. 

Teherautóval ütközött és felborult a vonat

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Kisiklott a vonat

Az ütközés következtében a kisteherautó megpördült és mintegy 20 méterre a kereszteződéstől állt meg, félig lecsúszva a vasúti töltésről. A vonat pedig kisiklott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció