Összeszedte az illegális hulladékot egy önkormányzati képviselő és a kidobott számlákból összerakta, hogy ki a szemetelő. Hatósági eljárás indul.

Ha illegális szemétlerakás, akkor továbbra is zéró tolerancia, mindegy, hogy magánszemély által otthagyott kis kupac, vagy valamilyen cég által elkövetett szeméthegy – írta Kovács Róbert önkormányzati képviselő Facebook-oldalán.

A momentumos politikus a 10. kerület 12. számú választókerületének képviselője azt írja, hogy „a Panka utca Maglódi út felé eső vége régóta kedvelt helyszíne a szemetüktől megszabadulni vágyó embereknek: “itt szinte mindig van egy halom lerakott szemét, jobbára háztartási hulladékkal kevert lim-lom”.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A képviselő szerint a legújabb kupacban a feltételezhető elkövető benne felejtette a személyes iratait, bizonylatait. Apró fecnikre tépve ugyan, de hiánytalanul.

Ebből következik két dolog: egyrészt kis türelemmel a bizonylatokat szépen össze lehetett rakni a “kirakójáték” darabjaiból, másrészt máris megdől az ilyenkor szokásos érvelés miszerint “én csak kidobtam a kukába, valaki meg onnan ellopta, így került az út szélére”. A fellelt papírok és a fényképek alapján a hatósági eljárást kezdeményeztem, ami tegnap hivatalos módon meg is indult – zárja bejegyzését Kovács Róbert.

Kiemelt, belső kép: a szemetelő számlái – Forrás: Facebook/Kovács Róbert