Két év után emelt vádat az Ügyészség az ellen az autós ellen, aki az Üllői út és a József körút kereszteződésében áthajtott a piroson és elütött egy motorost. Az esetről videó is készült ezt a cikkünk alján nézheted meg.

Elütötte a szabályosan közlekedő motorost

Az ügyészség közleménye szerint piros jelzés ellenére hajtott be a kereszteződésbe a sofőr, ahol elütötte a a szabályosan, balról érkező motorost – áll a Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség vádiratában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pont pirosra váltott a lámpa

A vád szerint még 2020 májusában, egyik reggel, a vádlott a 8. kerületben, a József körúton autózott a megengedett sebességgel a Petőfi híd felé, amikor az Üllői úti kereszteződéshez ért. A lámpa zöldről sárgára váltott, de a vádlott autós még áthaladt az útkereszteződés előtti zebrán, majd az akkorra már piros lámpa ellenére behajtott az útkereszteződésbe.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Jött a motoros

Ugyanennél a kereszteződésnél, a vádlott autósnak balról, az Üllői úton, a piros lámpánál várakozott a sértett motoros. Amikor a lámpa számára zöldre váltott, a sértett szabályosan, a Kálvin tér irányába haladva szintén behajtott a kereszteződésbe.

Csonttörés

A motoros észlelte a kereszteződésbe szabálytalanul behajtó autót, azonban már nem tudta elkerülni a balesetet, motorkerékpárjával a vádlott gépkocsijának ütközött. A baleset következtében a motoros sípcsonttörést szenvedett.

Hosszú eljárás

Az esetet látta több térfigyelő kamera, így pontosan megállapítható, hogy mi történt, ki és mikor hibázott, ezért teljesen érthetetlen, hogy a vádemelés két évig tartott. Sajnos az nem derül ki az ügyészég közleményéből, hogy mi tartott ennyi ideig, hiszen a bírósági eljárás még csak most kezdődik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a balesetről készült videó

Kiemelt kép: részlet az ügyészség videójából