Sokszor foglalkoztunk a gödöllői HÉV közbiztonságával. Évek óta ígérgetik, hogy majd jobb lesz, de a helyzet folyamatosan romlik. Megerőszakolt utasok, bódultan, drogosan tántorgó emberek, eldobált fecskendők, összevizelt szerelvények. Ha Lázár János közlekedési miniszternek, vagy Pintér Sándor belügyminiszternek kellene ilyen közlekedési eszközön utaznia, lehet, hogy gyorsan megoldódna a probléma. A gödöllői HÉV-en is adófizetők ülnek, akiknek az adójából Péntér és Lázár is a fizetését kapja, ezért jogai várják el az utasok, hogy végre tegye oda magát a két miniszter.

Elengedte a rendőrség és a MÁV az ügyet?

Undorító állapotok uralkodnak a gödöllői HLÉV-en. Ez leginkább azokat zavarja, akik naponta kénytelenek ezekkel a közlekedési eszközökkel utazni. Legutóbb egy utas fényképeket készített az összevizelt, drogos fecskendőkkel teli szerelvényekről, hogy végre történjen már valami, de úgy tűnik, hogy a rendőrség is és a HÉV-eket üzemeltető MÁV is elengedte az ügyet. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Pocsék közbiztonság

A gödöllői HÉV-en legendásan pocsék a közbiztonság. Nem kellene, hogy ez így legyen, de láthatóan sem a rendőrséget felügyelő belügyminiszter, sem a vasúttársaságot felügyelő közlekedési miniszter a látszattevékenységen kívül semmit nem tesz a helyzet végleges megoldása érdekében.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Védett kocsik és kamerák

Korábban írtunk arról, hogyan erőszakoskodtak diáklányokkal, vagy éppen édesanyákkal a bedrogozott utasok ezen a járaton. Akkor Kerepes rendpárti polgármestere, Gyuricza László,  aki most is megnyerte a választásokat, lényegében azt kérte, hogy legyenek a szerelvények bekamerázva és legyenek védett kocsik, ahol van biztonsági őr. Témába vág: „Váratlanul odajött hozzám és leült velem szemben. Rám nézett, és azt mondta, hogy toljam le a nadrágomat” – megszólalt a gödöllői HÉV-en megtámadott édesanya

Hülyének nézik az utasokat

A polgármester évek óta kéri ezt a MÁV-tól, de általában az illetékes elvtársak csak bólogatnak, hogy igen kellene, „de majd ha lesznek új HÉV szerelvények, azokban már úgyis lesz kamera, várjuk meg” – mondással leszerelik a polgármestert. A vonal felújítása, a szerelvények beszerzése évek óta csúszik, nyilván már senki sem az ezt ígérő politikusoknak, az utasok pedig joggal gondolják azt, hogy hülyének nézik őket.

Valódi probléma álmegoldásokkal

Legutóbb a 24.hu kereste meg a rendőrséget és a MÁV-ot azzal, hogy legyenek kedvesek elárulni, hogy mit tesznek az utazók biztonsága érdekében. A vasúttársaság lényegében azt válaszolta, hogy tehetetlenek, a rendőrség pedig a szokásost válaszolta: rendszeresen razziáznak, ha valaki bajba kerülne, hívja a 112-es számot.

Nem foglalkozik a problémával a két miniszter

A gödöllői HÉV-en utazó napi sok tízezer ember biztonsága tehát elvész a bürokráciában. Vélhetően gyorsan megoldódna a bekamerázás, védett kocsik kérdése, ha Pintér Sándor belügyminiszter unokái vagy Lázár János közlekedési miniszter gyermekei is ezeken a szerelvényeken utaznának rendszeresen. Mivel nem így van, az a két ember, az a két miniszter, aki a legtöbbet tehetné, lényegében a füle botját sem mozdítja. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Lázár János és Pintér Sándor – A fotó illusztráció, Adobe IA mesterséges intelligencia felhasználásával készült