Nincs kegyelem! Aki nem tetszett neki, kivégeztette P. Tamás. A vádhatóság szerint gépfegyverrel dolgoztak a bérgyilkosai Budapesten. Most előre kitervelt emberölés miatt emeltek vádat az alvilág egykor ismert bűnözője, P. Tamás ellen, aki 1999-ben megrendelt egy gyilkosságot, a saját barátját ölette meg.

A pesti alvilág kulcsembere

Előre kitervelten elkövetett emberölés miatt emeltek vádat a 90-es évek alvilági kulcsembere, P. Tamással és társaival szemben. Azt gyanítják, hogy a férfi több bérgyilkosságot rendelt meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lecsaptak a rendőrök

Tavaly ősszel a rendőrök őrizetbe vettek egy 52 éves férfit egy jóval korábbi, még 1999. április 25-én történt bűncselekmény miatt. Azt gyanítják, ő gyilkolt meg a 11. kerületi Karinthy úton egy albérletben egy akkor 36 éves férfit.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Bűnözők hadserege

Sajtóhírek szerint a más bűncselekmények miatt éppen börtönbűntetését töltő P. Tamás most újra bíróság elé áll. A vádhatóság szerint a kilencvenes években maga köré szervezett egy bűnszervezetet. Ennek az volt a feladata, hogy végrehajtsák a P. Tamás utasításait. Ez amolyan bűnözőkből álló zsoldoshadsereg volt.

Kivégeztette a barátját

A vád szerint az 1999-ben meggyilkolt férit P. Tamás már fiatal kora óta ismerte, de valamilyen konfliktus lett köztük. P. Tamás nem kegyelmezett meg, kiadta a kivégzési utasítást, a zsoldosai pedig kegyetlenül végrehajtották azt.

Ráküldte az embereit

A két férfi között tehát baráti viszony volt, ám 1999-ben annyira megromlott a kapcsolatuk, hogy P. Tamás két társát arra kérte meg, hogy öljék meg a barátját. A vádirat szerint 1999. április 25. körül megjelentek az áldozat 11. kerületi bérelt lakásánál, leparkoltak, majd felcsöngettek hozzá.

Hangtompítót használtak

A férfi beengedte a két bűnözőt a lakásába, vélhetően ismerte őket. A gyilkosok, hogy ne okozzanak nagy feltűnést, hangtompítós gépfegyverrel kivégezték az áldozatot a fürdőszobában.

Helyben meghalt

A több lövéstől az áldozat a helyszínen életét vesztette, esélye sem volt a túlélésre. Mint kiderült, pillanatokon belül meghalt és már az orvosok se tudtak volna segíteni rajta.

Dunába dobták a fegyvert

A hírek szerint a két tettes az Erzsébet hídról a Dunába dobta a gépfegyvert, amit később valahogy a partra mosott a víz. Állítólag hajléktalanok találták meg és leadták a rendőrségen.

Két hét után találták meg

Egészen pontosan ennyi ideig nem keresték az áldozatot, akinek a holttestét május 6-án találták meg az otthonában. Az áldozatot a lakás tulaja fedezte fel, aki lakbérért ment.

Felbujtó és gyilkos

Az 1999-es gyilkosság miatt R. Tamást most felbujtóként, az emberölést ténylegesen végrehajtó tetteseket gyilkossággal vádolják, velük szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozzák a vádiratban.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt az 1999-es gyilkosság elkövetőjének tavalyi elfogásáról készült videó

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból