Nem adta ki Boros Lajos Delhusa Gjoni lemezét a rendszerváltás előtt, sőt a szakmától is el akarta tanácsolni a Hungaroton akkori könnyűzenei főszerkesztője. Az énekes mai napig nem bocsájtotta meg a később rádiósként lett ismert Boros Lajosnak, hogy miatta tört ketté majdnem a karriere.

Mai napig emlékszik

Gjoni a mai napig fájó szívvel emlékszik arra a pillanatra, amikor ajtót mutattak neki a Hungarotonnál, a hanglemezkiadó popzenei főszerkesztője, Boros Lajos tanácsolta el a szakmától. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Németországból települt haza

„Németországból hazatérve szerettem volna újrakezdeni a zenei pályafutásomat. Hét évig éltem kinn, ott jelent meg az első nagylemezem, ott futottam be, hisz alig kezdődött el az itthoni karrierem, már útra is keltem. Hazatérve tehát felkerestem Borost, hogy szeretnék itthon is lemezt kiadni, ám arra, amit mondott, a mai napig élénken emlékszem” – mondta a Blikknek Delhusa Gjoni.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Sírva jött ki a lemezkiadótól

„Azt mondta, nem adja ki a lemezem és lehet, szakmát is kellene változtatnom, mert az ő olvasatában az én énekem nem eladható… Akkor ez annyira szíven ütött, hogy sírva jöttem ki tőle” – emlékezett vissza az évtizedekkel ezelőtti történetre a Pomázon élő zenész.

Nem beszélték meg

Az énekes azt mondja, Boros Lajos tettén mai napig nem tudott túllépni. Emberileg nincs problémája a rádióssal, de ami a zenét illeti, azt nem tudta neki megbocsájtani. Az évtizedekkel ezelőtti beszélgetést mai napig nem tisztázta Gjoni és Boros Lajos.

Ez is érdekelhet

“Semmilyen előjele nem volt a betegségének” – agydaganat miatt halt meg Delhusa Gjon menye, Nóra januárban hozta világra kislányát, Zoét

Boros nem emlékszik tisztán

A lap megkereste Boros Lajost, aki azt mondta, hogy nem emlékszik tisztán erre a beszélgetésre. Azt azonban nem tagadta a rádiós, hogy nem jelent meg akkoriban lemeze a Hungarotonnál.

Nem térült volna meg Gjoni lemeze

„Sajnos a mi kezünk is meg volt kötve, volt egy keretünk, amit felhasználva minél több haszonra kellett törekednünk. Nem volt elég, hogy valaki népszerű vagy vannak rajongói, el is kellett adni a lemezeiket. Bár magára a beszélgetésre konkrétan nem emlékszem, de visszatekintve azt gondolom, Delhusa nem generált volna nagy megtérülést akkoriban, mert máshogy működtek az eladások, mint ma. Sokszor én magam sem értettem azt a rendszert” – mondta a rádiós.

Boros Lajos – Forrás: TV2

Boros Lajos zenészként kezdte

Boros Lajos 1972-ben a Ki mit tud?-on első helyezett lett mint gitáros-énekes. 1974-től rendszeresen publikál, gitáros-énekesként önálló esteket tart. 1977-től musicalek társszerzője. 1977–1984-ben a KISZ Központi Művészegyüttes folkpódiumának művészeti vezetője volt. 1985–1990 között a Hungaroton popzenei főszerkesztője volt.

Rádiós pályafutása

1989–1997 között a Danubius Rádió szerkesztő-műsorvezetője volt (show-műsorai: Bosszú Rt. BuBo Show, Mikulás-show, Sumák dumák). 1991-ben a BMG Hungary marketing-menedzsere volt. 1995–1997 között az A3 csatorna műsorvezetője, és a Danubius Rádió Cappuccino reggeli műsorvezetője volt és a rádió kreatív igazgatója. 1999-től a Sláger Rádió, majd a Neo FM Bumeráng című reggeli műsorának vezetője. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Delhusa Gjoni Nika Se Perimeno című dallal futott be

Kiemelt kép: