A Margitsziget és az 1. kerület után, úgy tűnik, Békásmegyeren sem lehetnek nyugodtak a kutyatartók. Egy Facebook-bejegyzés szerint a napokban két tacskó pusztult el mérgezés miatt.  

Békásmegyeren történt

A Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület beszámolója szerint „a békásmegyeri kis kutyafuttatóban vagy a séta útvonalon”, valaki mérget szórt szét és két ártatlan tacskó lány ennek esett áldozatául. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Réka és Melba sincs többé

Sajnos egyikőjük sem élte túl a történteket. A két kiskutyát Rékának és Melbának hívták.  

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mérhetetlen a bánat

„Egy embernek mérhetetlen bánatot okozott a „merénylő”, arról nem beszélve, hogy ezek a kiskutyák milyen fájdalom közepette mentek el!” – írták a bejegyzésben.

Nincs következmény?

Sokan felháborodtak, főként azért, mert nincs következménye az ilyen eseteknek, volt, aki azt is megjegyezte, hogy hiába gyűjtöttek aláírást a rendőrségi feljelentés nem ért semmit, nem kezdtek nyomozni, pedig több kutya, macska esett áldozatul!

Megszaporodtak az esetek

Az utóbbi időben ráadásul igencsak megszaporodtak az állatmérgezések, a közelmúltban a Margitszigete és az 1. kerületben is mérget szórhattak szét.

Méreg a szigeten

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, felháborodott kutyás gazdik állítják: mérget szórtak szét a Margitszigeten! Figyelmeztetést tettek közzé a közelmúltban a Budapesti kutyások közösségének Facebook-csoportjában arról, mi történt, és valószínűleg több kutyus is evett belőle.

Furcsán viselkedett a mudi  

„Elmentünk szaladgálni, játszani a Margitszigetre. Amandám 3 éves mudi rohangált játszott sokat, nem vettem észre különösebben akármit is felevett volna. De mikor haza értünk olyan furán viselkedett, feje imbolygott, remegett, álló helyében eldőlt” – olvashattuk a hozzászólásban.

Kiderült, hogy megmérgezték

„Egyből rohantunk az orvoshoz. Nem jósolt neki sok jót első rá nézésre, vért vettek, vizeletből mintát, kiderült mérgezés. Kapott infúziót és hazaengedtek hál istennek minket” – folytatódott a történet.

Fontos az odafigyelés

Ez az eset jól végződött, de sajnos nem minden minden kutyatartó ússza meg az ilyen helyzeteket, így fontos az állat megfelelő nevelése és az odafigyelés is – hívják fel a figyelmet a szakemberek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Réka és Melba. Fotó: Facebook.