Többen is arról panaszkodtak a napokban, hogy valószínűleg megmérgezték a kutyájukat a Margitszigeten. Az egyik gazdi arról írt posztjában, hogy kis kedvence a séta után rosszul érezte magát, és csak a gyors orvosi segítség mentette meg.

Mérget szórhattak ki

Figyelmeztetést tettek közzé a közelmúltban a Budapesti kutyások közösségének Facebook-csoportjában, miszerint mérget szórhattak ki a Margitszigeten, amiből több kutyus is valószínűleg evett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Furcsán viselkedett a mudi  

„Elmentünk szaladgálni, játszani a Margitszigetre. Amandám 3 éves mudi rohangált játszott sokat, nem vettem észre különösebben akármit is felevett volna. De mikor haza értünk olyan furán viselkedett, feje imbolygott, remegett, álló helyében eldőlt” – olvashattuk a hozzászólásban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiderült, hogy megmérgezték

„Egyből rohantunk az orvoshoz. Nem jósolt neki sok jót első rá nézésre, vért vettek, vizeletből mintát, kiderült mérgezés. Kapott infúziót és hazaengedtek hál istennek minket” – folytatódott a történet.

Fontos az odafigyelés

Ez az eset jól végződött, de sajnos nem minden minden kutyatartó ússza meg az ilyen helyzeteket, így fontos az állat megfelelő nevelése és az odafigyelés is – hívják fel a figyelmet a szakemberek.

A Palatinus környékén jártak így

A kommentekből kiderült, az eset a Palatinus környékén történt és más is így járt a kutyájával. A kommentelők szerint mérgezett tápot szórhattak ki a területre. A Facebook-csoport tagjai szeretnének a dolog végére járni, így a gazdiktól várják a pontos információkat, hogy merre sétáltak kutyusukkal és tapasztaltak-e szokatlan dolgokat a területen.

Váchartyánban is aggódnak

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a közelmúltban, hogy aggódnak az állattartók a Pest megyei Váchartyánban. Többen is orvosi leletekkel, kórházi zárójelentésekkel tudták igazolni, hogy a településen fagyálló miatt vesztették el kutyájukat vagy macskájukat. A gazdik azt állítják: ez nem lehet a véletlen műve.

Fagyállóval mérgeznek

A hírportálunkat levélben megkereső Marina Csilla már két kutyáját vesztette el mérgezés miatt. A kutyákat állatkórházba vitette, ott mutatták ki a szervezetükben a fagyállót. Bár az állatorvosok megpróbáltak mindent, nem tudták őket megmenteni. 

 Legalább 50 állat pusztult el

„Váchartyánban ez már majd öt éve tart, minden télen beindul a mérgezés. Kizárt dolog, hogy ennyi véletlen lenne, a helyiek által létrehozott közösségimédia-csoport bejegyzései szerint legalább 50 megmérgezett kutyáról és macskáról lehet szó” – jelentette ki a nő.

 „Jó lenne, ha a hatóságok is lépnének”

„Bele sem merek gondolni abba, mi lehet, ha egyszer egy gyerek kóstol bele a négylábúaknak kirakott méregbe. Készítettem egy térképet, hol voltak legutóbb mérgezések, jó lenne, ha a hatóságok is lépnének” – tette hozzá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Kiemelt kép: illusztráció