Először minden rendben volt, azonban később kezdtek el sokasodni a problémák. Az inflációra hivatkozva kért el előre pénzt, aztán az el nem végzett munkák után is. Már rendőrségi feljelentés is született az ügyben.

Kellemes környéken tudtak házat venni

Tímea és férje története öt évvel ezelőtt kezdődött. Ekkor vásároltak egy parasztházat Budakalászon. A tájvédelmi területen álló ház falai vályogból készültek, s éveket kellett várni a kiszáradásra. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagy nehezen összekuporgatták a pénzt

Végül sikerült annyi pénzt félretenniük – rengeteg spórolás után – hogy nekiláthassanak a fürdő és a konyha kialakításának, valamint felújíthassák a vízvezetéket és a villanyhálózatot. Ehhez a munkához pedig egy jó szakemberre volt szükségük.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tűnt problémásnak

Így hát feladtak az interneten egy hirdetést, amelyben kivitelezőt kerestek. Erre jelentkezett egy Sz. Gábor nevű illető egy K. Géza nevű profilon keresztül. MIvel a házaspár szimpatikusnak találta megnyerő személyisége miatt és árban is egészen kedvező ajánlatot adott, ezért megbízták a munkával.

Ez volt az első jel

Tavaly szeptember elején kezdődött el a folyamat, s noha ekkor még minden rendben volt, hamarosan jelentkeztek a problémák. Első körben az volt a gond, hogy nem akarta levinni a vízvezetékeket olyan mélyre, mint azt a tulajdonosok szerették volna, de megbeszélték és megoldották.

Ügyelt a részletekre

Tímea arról is beszámolt, hogy a férfi minden pénz átvételnél adott elismervényt. Hozzátette, mindig megpróbál bízni az emberekben, így a papírozás számukra megnyugtató volt. Ám ami később történt, az több mint gyanús – főleg a fejlemények fényében.

Az infláció miatt kért pénzt

Sz. Gábor nem sokkal később az infláció ürügyén elkérte előre az anyag árát., hogy ne legyen drágább a kivitelezés, mint amiben előzetesen megállapodtak. A házaspár ebbe belement. Ekkor a vállalkozó közölte, hogy az ablakokra bizonyosan várniuk kell még 6-8 hetet.

Elkezdtek elmaradni a munkák

A munkáknak ennek értelmében legkésőbb decemberben be kellett volna fejeződnie, ám ez a mai napig nem történt meg. A férfi anyagi gondokra hivatkozva a még befejezetlen munkákra is elkérte a pénzt, majd folyamatosan lemondta az előzetesen megbeszélt időpontokat.

Folyamatosan jöttek az ürügyek

Ezt változatos indokokkal tette: először ő betegedett le, majd a gyereke, aztán a csapata. Amikor a házaspár nagyon megunta a dolgot, s megkérték, fejezze be a munkát vagy fizesse vissza a pénzt, akkor pár nap alatt kontár módon betett egy ablakot.

Ekkora káruk keletkezett

„Arra játszott, hogy megkezdi a munkát, hogy ne lehessen büntetni érte” – vélekedett Tímea, aki azt mondta, hárommilliós káruk keletkezett. Feljelentést tettek a rendőrségen, s elkezdték megkeresni azokat, akik hasonlóan jártak a férfival. Az esetről beszámoló Metropol kereste a rendőrséget, hogy hol tart a nyomozás, de adatvédelmi okokra hivatkozva nem kaptak választ. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk Pixabay-illusztráció, nem az érintett budakalászi házban készült.)