Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki a bíróság ítélete szerint 2013-ban megölt egy kocogó nőt Soroksáron. Az ítélethirdetés után megszólalt a meggyilkolt nő édesanyja, aki a mai napig várja, hogy a lánya egyszer csak bekopogjon az ajtón.

Elfogadhatónak tartja az ítéletet

Gy. Krisztina édesanyja az ítélethirdetés után azt mondta a rá várakozó újságíróknak, hogy elfogadhatónak tartja az ítéletet, de reméli, hogy a lánya gyilkosa tényleges életfogytiglant kap másodfokon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A szemébe akart nézni

„Szerettem volna a szemébe nézni, de sajnos nem sikerült. Biztosan sejtette, hogy itt lesz az anyuka, és el akarta kerülni annak a lehetőségét, hogy szembenézzen velem. Remélem, hogy koporsóban jön ki a börtönből” – mondta a meggyilkolt nő édesanyja.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Még mindig nem tudta feldolgozni

Az áldozat édesanyja a mai napig nem tudja feldolgozni azt a tragédiát, ami a lányával történt. „Mindig azt várom, hogy a lányom egyszer csak bekopog az ajtón, és kiderül, hogy ez az egész nem igaz, de soha nem kopog” – tette hozzá összetörve.

8 éve történt

2013. szeptember 25-én kocogás közben támadták meg egy 36 éves nőt Soroksáron. Holttestét éjjel, a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találták meg, egy nyomkövető kutya segítségével.

Évekig nem tudták, hogy ki a támadó, pedig 5 milliós vérdíjat is kitűztek

Ahogy arról korábban a BudaPestkonyeke.hu beszámolt a gyilkos 5 évig nem került elő, majd 2018-ban egy a gyilkosság helyszínén talált anyagminta egyezést mutatott az akkor börtönben ülő R. Szilveszter DNS-ével. 

Nem ismerte el

A börtönben ülő akkor 40 éves férfi, R. Szilveszter, aki vallomást nem tett, csak annyit mondott, látta, hogy a nőt egy férfi bántalmazza, odament közbeavatkozni, így kerülhetett rá a DNS-e az áldozatra. Az eset 2019 őszén került a bíróság elé, a koronavírus miatt a tárgyalások végül csak 2020 szeptemberében folytatódtak.

Szeretőt emlegetett a védőügyvéd

Az ügyvéd szerint ugyanis nem lehet tényként kezelni, hogy szexuális erőszak történt, mert mint mondta, az a belső sérülés, ami a vád szerint az erőszak megtörténtét bizonyítja, máshogy is keletkezhetett. Például a nőt megölhette egy szeretője, akivel, miután futás ürügyén elment hazulról, rövid együttlétre találkozott az illető kocsijában, és egy ott kirobbant konfliktus torkollott a gyilkosságba. Azt is mondta, a védelem szerint a gyilkosság nem azon a helyszínen történt, ahol a holttestet megtalálták.

Az ügyész szerint egészen másról van szó

Az ügyész azt mondta, „azért kellett meghalnia, mert R. Szilveszter meglátta és megkívánta őt” , és most „nem láthatja felnőni a fiát”. Mindketten életfogytiglani fegyházat kértek a vádlottra aljas indokból elkövetett emberölés, szexuális erőszak és kifosztás miatt. Az aljas indok a vád szerint azért áll meg, mert R. azért végzett az áldozatával, hogy az nehogy fel tudja jelenteni az erőszakért.

Az ütés

A bíró szerint a támadás azzal kezdődött, hogy az asszonyt arcát közepes erővel megütötték, mire a nő elesett. Ezért nem találtak védekezésre utaló nyomot a szakértők. A nőt ezután megerőszakolták, megkötözték, a kötéllel pedig megfojtották.

A DNS a kulcs

A bíró szerint „az ügy kulcsa” az a DNS-minta volt, amit az áldozaton találtak, és amiről a szakértők száz százalékos bizonyossággal megállapították, hogy az R. Szilveszteré. A férfi vér, nyál és ondómintáját is megtaláltak az áldozat testén, belső combján, tamponján, de még a telefontokján is. Ezért sem hitte el a bíróság a férfi utolsó pillanatban tett vallomását, miszerint már holtan találta az áldozatot, és csak kifosztotta őt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: R. Szilveszter – Forrás: BPK