Koszorúval emlékezett felesége meggyilkolásának 8. évfordulójára Kardos Lajos, aki abban reménykedik, hogy a tettes elnyeri méltó büntetését. Ő az az özvegy, akinek feleségét Sorokváron gyilkolták meg, miután az asszony futni indult. A gyilkossággal gyanúsított férfi évek óta tagadja tettét.

DNS buktatta le

A soroksári édesanya, Krisztina a házimunka elvégzése után futni ment azon a szeptemberi napon 2013-ban. A szokott időben nem érkezett haza, ezért a férje és a kisfia a keresésére indultak, nem találták, szóltak a rendőrségnek, akik nem sokkal később megtalálták az asszony holttestét. A gyilkos 5 évig nem került elő, majd 2018-ban egy a gyilkosság helyszínén talált anyagminta egyezést mutatott az akkor börtönben ülő R. Szilveszter DNS-ével. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Futónőre támadt

Ahogy azt korábban a BudaPestkörnyéke.hu hírportál is megírta, vélhetően R. Szilveszter egy füves-bokros területen a nőt lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta. megölte az otthonából kocogni induló Gyurik Krisztinát.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szakértői vélemények támasztják alá a bűnösségét

A törvényszék korábban közölte: a gyanút a helyszíni szemléről készült jegyzőkönyv, a rendőri jelentések, az igazságügyi orvosszakértői vélemények, az igazságügyi genetikai szakértői vélemények, az igazságügyi vegyészszakértői és nyomszakértői vélemény és a lefoglalt bűnjelek támasztják alá.

Megtörte a csendet

Csütörtökön három év hallgatás után vallomást tett a soroksári futó nő megölésével vádolt R.Szilveszter. A férfi nem szóban mondta el gondolatait, levelet nyújtotta be a bíróságnak.

Ez is érdekelhet

„Magát is megszúrjam?” – több mint 20-szor szúrta meg a doktornőt a budapesti férfi a bírósági tárgyalás előtt

Megtalálta a nő holttestét

Az levél szerint: 2013.szeptember 25-én biciklivel haladt R.Szilveszter, amikor észrevette a fűben fekvő nőt. Megnézte, sőt meg is fordította Gyurik Krisztinát és rájött, hogy már halott. Ékszert keresett, ám rájött, hogy nincs az áldozaton.

„Véletlenül megvágta magát”

Ezt követően a bicskájával véletlenül megvágta magát, majd Krisztina telefonjával távozott a helyszínről. Arról, hogy Krisztina gyilkosság áldozata lett, a börtönben, egy tévéműsorból értesült. A levélben R.Szilveszter kiemelte, hogy Krisztina halálához nincs köze.

Koszorút vitt felesége sírjára

„Nem értem, hogyan lehetne ezt kimagyarázni, hiszen annyi bizonyíték van ellene.  A brutális gyilkosságnak éppen a napokban volt a 8. évfordulója” – mondta a még mindig gyászoló férj, aki   koszorút vitt felesége sírjára a temetőbe. Most már csak abban reménykedik, hogy a tettes megkapja a megérdemelt büntetését.

Erre kéri a bíróságot

„Nagyon szeretném, ha ennek az egésznek vége lenne már, és megkapná a méltó büntetését ez az ember, az életfogytiglant. Arra kérem az ítélethozókat, hogy statuáljanak példát, hogy ez a férfi soha többé ne kerülhessen vissza a társadalomba. Hogy egy ilyen ember ne vehessen el többé senki, például egy 15 éves kisfiú anyukájának az életét”- mondta a Borsnak a férfi.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: R. Szilveszter a bíróságon – Forrás: MTI