A soroksári gyilkossággal vádolt férfi nevetgélve sétált a Fővárosi Törvényszék folyósóján hétfő délelőtt. A férfi a megbánás legkisebb jelét sem mutatta.

Hétfő délelőtt a soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfit bevezették a büntetőperét előkészítő ülésre, a Fővárosi Törvényszékre. Úgy tudjuk semmit sem ismert el és bűnösnek sem vallotta magát, csak nevetgélt.

Ahogy azt korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon megírtuk. A Soroksáron futó nőt a támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A nyomozás adatai szerint a most előállított férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a nőt 2013. szeptember 25-én Budapest XXIII. kerületében egy füves-bokros területen “szexuális célzattal, brutálisan, az emberi méltóság mély megalázásával” megölte, majd személyes tárgyait magával vitte.

A rendőrség a férfit aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítja.

A törvényszék közölte: a gyanút a helyszíni szemléről készült jegyzőkönyv, a rendőri jelentések, az igazságügyi orvosszakértői vélemények, az igazságügyi genetikai szakértői vélemények, az igazságügyi vegyészszakértői és nyomszakértői vélemény és a lefoglalt bűnjelek támasztják alá. A nyomozás még tart, további eljárási cselekmények várhatók.

A bíróság a cselekmény jellegét, a gyanúsított személyi körülményeit, miszerint 2013. október 25-től 2018. december 5-ig fogva tartott volt, előtte pedig hajléktalanként élt. Többszörösen büntetett előéletét is figyelembe véve úgy ítélte meg, hogy a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye miatt vele szemben kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazható.

Nagyon durva dolgokat művelt a nővel

A gyilkosság áldozata egy 36 éves helyi nő volt, akit 2013. szeptember 25-én este kocogás közben támadtak meg. Holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán