Tüzek istene légy kegyes úr ma! – 25. születésnapját ünnepli Dzsungel könyve című musical, amit eddig 1300 alkalomnál is többször láthatott a közönség. Dés László és Geszti Péter közös szerzeménye pont egy emberöltőt töltött a színpadon és a mai napig sikeres. Az alkotók a kezdetekről beszéltek.

Elvarázsolta a gyerekeket

25 évvel ezelőtt, 1996 januárjában elevenedett meg először a Pesti Színházban az indiai dzsungel. A sikeres darab kezdetére így emlékezett vissza a rendező, Hegedüs D. Géza az ATV kamerája előtt: A gyermekeimnek olvasgattam esténként Kipling novelláját és nagyon elvarázsolta őket, szóltam a színház akkori igazgatójának, Marton Lászlónak, aki azt mondta, hogy keressek alkotótársakat – mondja a színművész. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Köpni-nyelni sem tudott

Hegedüs D. Gézának nem is kellett sokat gondolkodnia. Egy koncert után betoppant Dés László öltözőjébe, és széttárt karokkal azt mondta a zenésznek, hogy „Lacikám, lenne kedved megzenésíteni a Dzsungel könyvét?” – meséli Dés László, aki ezt is elmondta, hogy hirtelen köpni-nyelni sem tudott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Dés László a zeneszerző

Ultimátum

Dés László akkoriban nagyon elfoglalt volt, de érdekelte az ötlet. A Vígszínházban elkezdtek foglalkozni a darabbal, de lassan haladtak, így a zeneszerző ultimátumot kapott: vagy megírja ő, vagy másnak adják. Leült hát a zongorához és megírta a musicalt, de előtte még szerzett egy szövegírót, Geszti Pétert.

Humoros szövegek

Geszti Péter úgy emlékezett vissza a kezdetekre, hogy azért kereste őt meg Dés László, mert humoros szövegekre volt szükség a darabhoz, hogy oldják a drámai feszültséget. Jól sikerült, mert 25 éve színpadon van a darab.

25 éve állandó főszereplők

Egy emberöltő alatt Maugli szerepében már több művészt láthatott a közönség, de Balut, a medvét, Akelát, a farkast, és Kát, a kígyót, a kezdetek óta ugyanazok a színművészek, Reviczky Gábor, Borbiczki Ferenc, és Méhes László játsszák.

Macivá változás

Reviczky Gábor arról mesélt, hogy amikor felmegy a színpadra, akkor egy kicsit macivá változik. „Ilyenkor megváltozik a mozgásunk, hangunk” – mondja a színművész.

Minden előadás premier

Borbiczki Ferenc arról beszélt, amikor felhúzzák a függönyt és megérzi a nézők reakcióját, abban a pillanatban elfelejti minden bánatát, Méhes László pedig azt monda, azért is sikeres a darab, mert a mai napig úgy játszák, mintha minden nap premier lenne. A Dzsungel könyvét eddig több, mint 1300 alkalommal láthatta a közönség.

Itt az ATV videója

Az ATV videóját ide kattintva lehet elérni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit pedig ide kattintva érheted el.

Itt pedig a fantasztikus nyitány, a Tüzek istenével…

Kiemelt kép: Reviczky Gábor színművész – Forrás: Youtube