Túl sok a ködösítés a kínai vakcinával kapcsolatban és szokatlanul kevés róla az információ – mondta Zacher Gábor toxikológus. Korábban Orbán Viktor arról beszélt, hogy ő a kínai oltást adatja be magának, mert erről a vírusról a kínaiak tudnak a legtöbet.

Keveset tudni a kínai vakcináról

Nem oltatná be magát a kínai vakcinával Zacher Gábor – mondta a toxikológus az ATV Civil a pályán című műsorában. Szerinte nagyon keveset lehet tudni a kínai vakcináról. Míg a Pfizer vakcina leirata 20 ezer oldal, a kínai oltóanyagé néhány száz – érvelt a szakember. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Mindenki ködösít

Ha a döntéshozók nem ködösítenének, és részletes információkat közölnének, beoltaná magát. A toxikológus szerint a magyar hatóságok azért ködösítenek, mert ködösítenek a kínaiak is.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kamu, hogy 40 ezren haltak meg

Beszélt arról is, hogy szerinte Kínában nem negyvenezren haltak meg koronavírusban, miközben Indiában a hasonló méretű Indiában a halálozási arány ennek a sokszorosa.

Orbán Viktor a kínai vakcinát kéri

Pár napja írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy Orbán Viktor arról beszélt a Kossuth Rádióban, hogy ő a kínai vakcinával oltatja be magát. A miniszterelnök azért bízik ebben az oltóanyagban, mert szerinte „mégiscsak a kínaiak ismerik legjobban ezt a vírust”.

Vakcinatáblázattal fekszik és kel

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy van egy táblázata, amelyben listázva van, melyik vakcinagyártóval milyen szerződésben áll Magyarország. „Ezzel a táblázattal kelek és fekszem” – mondta a miniszterelnök.

Más helyzet lehet húsvétkor

A miniszterelnök pénteken bejelentette, ha nem jön kínai vakcina, akkor március elejéig 850 ezer embert tudnak beoltani. Ha jön kínai vakcina, akkor ezt meg is lehet kétszerezni. „Egy radikálisan más helyzetben találhatjuk magunkat húsvétkor” – mondta a kormányfő. 

Alacsony a vakcina elfogadottsága

A közeljövőben elérhetővé váló koronavírus-vakcinák elfogadottsága a magyarok körében mindössze 20-36 százalékon áll – derül ki a Publicus Intézet által a Népszava megbízásából készített friss reprezentatív közvélemény-kutatásból.

Nem bíznak az orosz és kínai oltóanyagban

Csekélyebb a magyarok bizalma az orosz és a kínai vakcinákban (20-21 százalék) és inkább oltatnák be magukat az amerikai és az európai fejlesztésű szerekkel (31-36 százalék).

Nyájimmunitás

A legnagyobb és legpontosabb adatbázist kiépítő baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerint 60-70 százalékos átoltottság szükséges ahhoz, hogy kialakuljon a nyájimmunitás. Ez alatt a vírus terjedése érdemben nem fékezhető. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Ezt is olvasd el, érdekes!

Kiemelt kép: Zacher Gábor toxikológus – Forrás: Facebook/Zacher Gábor