Szerencsésen átment rajta a koronavírus, saját bevallása szerint nem kellett neki emlékkoncertet szervezni. Közben rengeteg munkája van, hiszen az RTL-en futó Keresztanyuban kapott szerepet. A 75. születésnapját ünneplő Nagy Feró az agglomerációban, Őrbottyánban lakik és nagyon várja már, hogy ismét lehessen koncertezni, a szülinapi bulit pedig szerette volna megúszni.

Súlyos öregkor

„Érdekes, mert számomra ez a 75 most nem csak egy szám, ez bizony már súlyos öregkor! A lelkemben azért még nem érzem magamat annyinak, de ez nem szépít a dolgon, el kell fogadni, megöregedtem – mondta a Blikknek Nagy Feró, aki azt is elárulta, mire a legbüszkébb az életében.

Valóra vált álom

„Bár anyám azt szerette volna, ha mérnök leszek, én mégis a rockzenészi életet választottam. Örülök, hogy valóra váltottam az álmomat, és ha nem is túl fényesen, de abból tudtam megélni, amit szeretek. Magánéleti téren pedig a két unokámra vagyok a legbüszkébb, márciusban érkezik a harmadik baba, egy kisfiú, nagyon várom már.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Zala megyében született

Feró 1946. január 14-én született a Zala megyei Letenyén. Erdélyi menekültek voltak a szülei, akik nem akartak Magyarország ellen harcolni a román hadseregben. Nem sokkal később a család Budapestre költözött. Feró a hatvanas évektől kezdve énekel, zenél rock és punk zenekarokban, a magyar új hullám egyik vezéregyénisége. 1970-ben alakította meg a Beatrice zenekart.

Ferót sokáig a nemzet csótányának nevezték

Koronavírusos lett

Az elmúlt év nem alakult a legjobban Feró számára sem, hiszen nem voltak koncertek, fellépések, ráadásul pont amikor forgatni kezdte volna a Keresztanyu című sorozatot, kiderült, koronavírusos.

Egy forgatáson tesztelték

„A forgatáson kiderült, hogy az egyik kolléga megfertőződött, így mindenkin elvégezték a tesztet. Akkor közölték velem, hogy bár óvatos voltam, én is beteg vagyok. A feleségem is elkapta a kórt, így együtt szenvedtük végig ezt az időszakot” – mondta novemberben Nagy Feró.

„Iszonyú fáradt voltam”

„Iszonyú fáradt voltam, ki sem tudtam kelni az ágyból. Nehezemre esett a mozgás. Lázam nem volt, súlyos tünetekről szövődményekről pedig szó sincs” –mondta Nagy Feró.

Jól megúszta a vírust

„Bár két hétig bezárva éltem, nagyjából öt nap alatt lement a vírus. Szerencsére olcsón megúsztam, nem kellett emlékkoncertet szervezni” – nevetett Feró.

Nem láblógató típus

„A sorozat pedig a legjobbkor jött, hiszen nem vagyok egy láblógató típus, élvezem a munkát, ráadásul az agynak is jó torna a szövegtanulás, ami nekem persze nehezebben megy, mint a színészeknek. Minden részt megnézek a tévében, és izgulok, hogy ne lógjak ki nagyon a profik közül” – mondta a lapnak.

Orbán Viktor ezzel a közösen énekelt nótával köszöntötte Ferót

Kiemelt kép: Nagy Feró – Forrás: Beatriche.hu