Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Rossz hírt kaptak a Teslák tulajdonosai, megnövekedett üzemeltetési költségekkel kell számolniuk minden hónapban

Az amerikai gyártó gépjárművei nem olcsók, és most itt egy újabb tétel, ami eddig ingyen volt, de hamarosan fizetni kell érte.

Fizetni kell a Tesla gyorstöltőinél

A Tesla Supercharger töltői eddig ingyenesek voltak Magyarországon. A gyorstöltők használatáért azonban néhány nap múlva már fizetni kell, tudta meg a Portfolio. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

E-mailben üzent a Tesla a tulajoknak

Az amerikai gyártó által előállított kocsik tulajdonosait e-mailben értesítette erről a tényről maga a Tesla. Március 8-ig még ingyen lehet tölteni a Teslákat a gyorstöltőkön. Március 9-től azonban már fizetős lesz a szolgáltatás.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ez lesz az elszámolás alapja

Mindenkinek annyit kell fizetnie, amennyi áramot tölt a kocsijába. Kilowattóránként lesz meghatározva a díjszabás. A pontos árról egyelőre nincsenek információk.

Eltérő tarifák lesznek

Az egyes Tesla Supercharger töltőállomásokon – csakúgy, mint a benzinkutakon – eltérő lesz a tarifa. Egyelőre még közelítő árszabást sem tettek közzé.

Lesz üresjárati díj is

Nem lesz érdemes feleslegesen a töltőn hagyni a Teslákat. Azok ugyanis, akik úgy foglalnak el egy töltőoszlopot, hogy nincs rá már szükségük, fizethetnek. Abban az esetben, ha a Supercharger-állomás legalább félig megtelt, a töltés pedig már legalább öt perce befejeződött, üresjárati díjat fognak felszámolni.

Ezt kell tennie a Teslák tulajdonosainak

A Tesla leveléből kiderül, hogy a Supercharger töltőinek további használatához frissítenie kell a tulajdonosoknak a fizetési módot és a számlázási címet a Tesla alkalmazásban. A helyi állomások töltési díjait az autó érintőképernyőjén megjelenő Supercharger-térkép alapján lehet majd megtudni.

Ezek is érdekelhetnek!

Vissza lehet nézni a töltési előzményeket

A Tesla közölte a tulajdonosokkal, hogy a korábbi töltési díjakat és a költések teljes egyenlegét is lehet majd ellenőrizni. Ahogyan ezeket, úgy a számlákat is el lehet érni a Tesla appján keresztül.

Még nem tökéletes a Tesla által használt technológia

A Tesla autói fejlett kamerarendszerrel vannak felszerelve. Ugyanakkor megesik, hogy bizonyos objektumokat nem megfelelően érzékelnek az amerikai gyártó autói. Így történhetett meg, hogy a sírhelyek között „szellemeket látott” néhány Tesla. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A furcsa esetekről felvétel is készült

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív

Exit mobile version