Az amerikai gyártó gépjárművei nem olcsók, és most itt egy újabb tétel, ami eddig ingyen volt, de hamarosan fizetni kell érte.

Fizetni kell a Tesla gyorstöltőinél

A Tesla Supercharger töltői eddig ingyenesek voltak Magyarországon. A gyorstöltők használatáért azonban néhány nap múlva már fizetni kell, tudta meg a Portfolio. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

E-mailben üzent a Tesla a tulajoknak

Az amerikai gyártó által előállított kocsik tulajdonosait e-mailben értesítette erről a tényről maga a Tesla. Március 8-ig még ingyen lehet tölteni a Teslákat a gyorstöltőkön. Március 9-től azonban már fizetős lesz a szolgáltatás.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez lesz az elszámolás alapja

Mindenkinek annyit kell fizetnie, amennyi áramot tölt a kocsijába. Kilowattóránként lesz meghatározva a díjszabás. A pontos árról egyelőre nincsenek információk.

Eltérő tarifák lesznek

Az egyes Tesla Supercharger töltőállomásokon – csakúgy, mint a benzinkutakon – eltérő lesz a tarifa. Egyelőre még közelítő árszabást sem tettek közzé.

Lesz üresjárati díj is

Nem lesz érdemes feleslegesen a töltőn hagyni a Teslákat. Azok ugyanis, akik úgy foglalnak el egy töltőoszlopot, hogy nincs rá már szükségük, fizethetnek. Abban az esetben, ha a Supercharger-állomás legalább félig megtelt, a töltés pedig már legalább öt perce befejeződött, üresjárati díjat fognak felszámolni.

Ezt kell tennie a Teslák tulajdonosainak

A Tesla leveléből kiderül, hogy a Supercharger töltőinek további használatához frissítenie kell a tulajdonosoknak a fizetési módot és a számlázási címet a Tesla alkalmazásban. A helyi állomások töltési díjait az autó érintőképernyőjén megjelenő Supercharger-térkép alapján lehet majd megtudni.

Ezek is érdekelhetnek!

Vissza lehet nézni a töltési előzményeket

A Tesla közölte a tulajdonosokkal, hogy a korábbi töltési díjakat és a költések teljes egyenlegét is lehet majd ellenőrizni. Ahogyan ezeket, úgy a számlákat is el lehet érni a Tesla appján keresztül.

Még nem tökéletes a Tesla által használt technológia

A Tesla autói fejlett kamerarendszerrel vannak felszerelve. Ugyanakkor megesik, hogy bizonyos objektumokat nem megfelelően érzékelnek az amerikai gyártó autói. Így történhetett meg, hogy a sírhelyek között „szellemeket látott” néhány Tesla. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A furcsa esetekről felvétel is készült

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív