Péntek délután súlyos baleset történt a 22. kerületben, a 6-os főút kivezető szakaszán. Egy középkorú nő a külső sávban egy Dacia Logan MCV kombival sietett Budapest központja felé.

Úgy váltott sávot, ahogy nem lett volna szabad

A Növény utcai jelzőlámpás csomópont után a belső sávba kívánt átsorolni. Azonban ezt – a másik két részvevő elmondása alapján – úgy sikerült végrehajtania, hogy bevágott a mellette haladó Volkswagen Transporter mikrobusz elé. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagy erejű volt a becsapódás

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Így történt a baleset

A Transporter a Dacia bal hátsó sarkának koccant, ettől viszont a Dacia megpördült és átsodródott a szembejövő oldalra. A belső sávban szemből egy Nissan X-Trail közeledett, ennek idősebb férfi sofőrje megpróbálta kikerülni az elé sodródó kombit, elrántotta jobbra a kormányt, de már későn, a Dacia szemből nagy erővel belecsapódott a Nissan elejebe, majd 180 fokban megpördült.

Tudósítónk helyszíni fotója

A nő súlyosan megsérült

A balesetet vélhetően okozó nő használta a biztonsági övét, ennek ellenére súlyos sérüléseket szenvedett a lábán és a medencecsontján, őt a mentők szirénázva a Szent János kórházba szállították. Mivel nem volt kihallgatható állapotban, a helyszínen az nem derült ki, hogy az irányjelzőjét használta-e sávváltás előtt.

A nőt a mentők szállították kórházba

A tűzoltóknak is akadt dolga a baleset helyszínén

Mások is megsérültek

A Nissan vezetője könnyebben sérült az arcán, feleségének viszont eltört a kulcscsontja, őt is kórházba szállították, ahol meg is fogják műteni. A Transporterben utazó két fiatalember nem sérült meg, de láthatóan megviselték őket az események. A fővárosi hivatásos tűzoltókat is riasztották a balesethez, ők áramtalanították a Nissant és a Daciát. A karambol miatt a 6-os főút városból kivezető sávjait lezárták, a kifelé tartó forgalmat a szembejövő belső sávba terelték. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Nissan súlyosan megrongálódott

Ez elé a kisbusz elé vágott be a Dacia sofőrje

Kiemelt kép: a baleset helyszínén készült fotók – Forrás: BudapestKörnyéke.hu / GK