Aki nem tartja be a közlekedési szabályokat, csúnyán megütheti a bokáját: a jövő héten ellepik az utakat a zsaruk.

Összehangolt akció lesz

2023. március 6-ától hétfőtől fognak razziázni idehaza a rendőrök. Egy európai szintű akcióról van szó. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt fogják kiemelten figyelni az egyenruhások

A zsaruk ezúttal a passzív biztonsági eszközök használatát fogják árgus szemekkel figyelni. Ezek közé tartozik a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer is. A segédmotorosok és a motorkerékpárosok esetében azt fogják kiemelten ellenőrizni, hogy hordanak-e bukósisakot.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy hétig tart a kampány

Az akció egészen március 12-éig, vasárnapig fog tartani. Ez persze nem jelenti azt, hogy ezt követően ne kellene magát valakinek bekötnie. Egyrészt a biztonsági öv életeket menthet, másrészt a rendőrök ugyanis időről időre tartanak helyi ellenőrzéseket is.

A ROADPOL szervezi az akciót

Ezt a kampány az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) szervezi. Nem ez lesz az egyetlen akció az idei év során. Összesen erre az évre 9 ilyen ellenőrzéssorozatot terveztek, ebből egy már lezajlott, nyolc még hátra van.

Ezt fogják nézni áprilisban

Magyarországon a közúti balesetek jelentős százaléka a gyorshajtás következtében alakul ki. A probléma európai szintű, így a ROADPOL összehangolt sebességellenőrzést is szervez az idei évre. Az egyik április 17-23. között lesz.

Májusban is lesz egy razzia

A tavasz utolsó hónapjában is lesz összehangolt európai ellenőrzési akció. A “Truck & Bus” kampányban is részt vesz Magyarország. Ennek alkalmával a tehergépjárműveket és a buszokat fogják ellenőrizni az egyenruhások.

Ezek is érdekelhetnek!

Kétszer szűrik majd az ittas, bódult vezetőket

Saját magukra és másokra is nagy veszélyt jelentenek azok, akik ittasan vagy bódult állapotban ülnek a volán mögé. Az “Alcohol & Drugs” kampány célja, hogy az ilyen sofőröket kiemeljék a forgalomból. Az első ilyen akció június 14-20 között, a második december 11-17 között lesz.

Lesznek 24 órás ellenőrzések is

Az úgynevezett “marathoni” ellenőrzések alkalmával egész nap megállás nélkül fogják ellenőrizni a járművezetőket a rendőrök. A Speed marathont idén április 21-én tervezik megrendezni. Az Alcohol&Drugs marathon várhatóan június 17-én és 18-án lesz. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Baleset-megelőzés posztja az összehangolt ellenőrzésekről

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt