Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség március 24-én 6 órától, március 25-én 6 óráig. Ezúttal bárki tehet javaslatot arra, hol legyenek traffipaxok, hiszen pont az a cél, hogy olyan helyeken mérjenek a rendőrök, ahol a lakosság tudja, sok a gyorshajtó, de a rendőrök figyelmét eddig elkerülték az adott utcák, vagy területek.

24 órás sebességellenőrzés

A rendőrség várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési helyekre, ahol az egész Európát érintő kampányhoz kapcsolódva március 24-től egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a Roadpol kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ellenőrző pontok

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét. Az ellenőrzés ideje alatt, március 24-én 6 órától, március 25-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz – írják a rendőrség közleményében.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Német ötlet

A Speedmarathon ötletét a német Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam dolgozta ki. Itt a közösség embereit felkérték, hogy szavazzanak azokra a helyekre, ahol sebességellenőrzést szeretnének. A német ötletet nagy lelkesedéssel fogadták, és hasonlóan a korábbi évekhez, ebben az évben is valamennyi Roadpol-tagállam alkalmazza.

Lakosság véleménye

Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretné figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat várnak arra vonatkozóan, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.

Küldhetsz e-mailt

Az állampolgárok javaslatait az illetékes rendőr-főkapitányságok március 8-án 14 órától március 14-én 12 óráig az erre a célra létrehozott e-mail címekre várják: A budapestiek erre az e-mail címre írjanak, [email protected], az agglomerációban élők pedig ide: [email protected]

Ott lesz traffipax, ahol akarod

A lakosság jelzései alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok március 21-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről az ORFK Kommunikációs Szolgálat a nyilvánosságot tájékoztatja.

Sebességellenőrzés és más jogsértések

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek.

Sok balesetet okoz a gyorshajtás

A túlzott vagy nem megfelelő sebesség az egyik legnagyobb tényezője a halálos baleseteknek. Ezért a rendőrség fellép azokkal a járművezetőkkel szemben, akik elmulasztják megtartani a sebességhatárt. A 24 órás Speedmarathon csak az egyik összetevője annak a stratégiának, melynek a célja a halálos balesetek számának csökkenése és Európa útjainak biztonságosabbá tétele. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI