Rosszul lett és meghalt egy férfi Kőbányán az egyik Lidl parkolójában. A mentők már nem tudták újraéleszteni.

Meghalt egy ember

Rosszul lett és meghalt vasárnap késő délután egy férfi Kőbányán, a Ceglédi úti Lidl áruház parkolójában – írja a 24.hu.

Nem tudták újraéleszteni

A mentők megpróbálták újraéleszteni a hatvan év körüli férfit, de már nem tudták megmenteni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Vizsgálatot indít a rendőrség

A BRFK sajtóosztály azt közölte, hogy nem merült fel idegenkezűség vagy bűncselekmény gyanúja és közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a haláleset körülményeit.

Tragédia Érden

Pontosan egy évvel ezelőtt az érdi Lidl előtt lett rosszul és meghalt egy idős nő az érdi Lidl bejáratánál. A kiérkező mentők nem tudták újraéleszteni az idős asszonyt, az áruházat emiatt le is kellett zárni.

Tragédia az Auchanban

2019 novemberben a csömöri Auchanban is hasonló tragédia történt. Ott egy férfi egy pogácsával állt a pénztárnál, amikor rosszul lett. Életét már nem tudták megmenteni.

Haláleset a Pennyben

2020 januárjában az egyik Vas megyei Pennyben halt meg egy ember. A kőszegi férfi életét már nem tudták megmenteni.

Hirtelen szívleállás

Az esetek többségében az ilyen rosszulléteket valamilyen hírtelen fellépő szívleállás, infarktus okozza. Többször láttunk már olyan felvételeket, amikor a focipályán fiatal, életerős focisták egyik pillanatról a másikra összeesnek és meghalnak.

Gyors segítséggel megmenthető

Viszonylag gyakori a hirtelen szívhalál, és sajnos látványos, emiatt az egyes eseteknek hamar és könnyen híre megy. A statisztikákból az látszik, hogy Magyarországon évente nagyságrendileg 26.000 érintettről beszélhetünk, ugyanakkor a betegek egy része gyors segítséggel megmenthető.

A férfiaknál gyakoribb a szívleállás

A férfiak valamivel gyakrabban lesznek érintettek, és gyakoribb a hirtelen szívhalál a fiatal sportolóknál is, mint a teljes fiatal populációban – írja a Házipatika.com. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció/BPK-montázs