Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy férfit Erdőkertesen, akit egy nagytestű kutya támadott meg vasárnap délelőtt.

Gazdáját támadta meg

A szörnyű esetről a Blikk számolt be, mint írják a rendőrség le is zárta Erdőkertes egyik utcáját. Úgy tudni, hogy egy akita fajtájú eb rátámadt a saját gazdájára, miközben a házukhoz igyekeztek. A férfi sérülései annyira súlyosak voltak, hogy mentőt kellett hozzá hívni, a kutya pedig elszökött. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lezárták az utcát

A portál azt írja a Paskom utcát zárták le, a környéken lakókat pedig arra kérték, hogy amíg nem találják a megvadult állatot és nem sikerül befogni azt, addig senki ne hagyja el az otthonát.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Súlyosan megsérült a férfi

A lap kereste az Országos Mentőszolgálatot is, akik elmondták, hogy a helyszínre érkezett egy mentőegység, akik egy 40 év körüli férfit szállítottak kórházba, súlyos sérülésekkel.

Sikerült befogni

A rendőrség azt mondja a kutyát azóta sikerült befognia a szakembereknek, a lakosoknak már nem kell aggódniuk. Azt is közölték, hogy az eb rendelkezett a szükséges oltásokkal.

Milyen kutya az akita?

Az akita egy Japánból származó kutyafajta. Az akita a szamurájok kutyája volt, Japánban az egészség és a jólét jelképe. 1999 óta megkülönböztetik az akita inu és a nagy japán kutya néven elfogadott amerikai akitának is nevezett fajtát. Az amerikai akita nagyobb, vaskosabb fajta, sötétebb fejjel.

Vadászkutya

A vaddisznó-, őz-, sőt feketemedve-vadászatra kitenyésztett akita inu kétségtelenül hajlamos a szilajságra, de könnyen képezhető, és általában kiegyensúlyozott temperamentumú.

Nehezen tűri az idegeneket

Más kutyákat egyéb állatokat zsákmánynak tekinthet, ha nem velük együtt nevelkedett. Idegeneket nehezen tűr meg maga körül, természetéből adódóan védi területét (erre külön képezni nem ajánlott). A tanítást feltétel nélkül a gazdának kell végeznie, nem szabad kutyaiskolába adni. Rendkívül intelligens, könnyen tanul, de sűrűn előfordul, hogy makacskodik.

Nem érzi jól magát egyedül

Az akita nagyon családcentrikus, imád a gazdájával (gazdáival) együtt lenni, nem érzi jól magát egymagában. Egy japán kormányrendelet a nagydíjas akitákat nemzeti kinccsé nyilvánította. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels