Vizes palackot dobott egy agresszív sofőr az egyik busznak Budapesten. A megdöbbentő esetet a busz kamerája rögzítette. A durva szituáció előtt a buszsofőr rádudált az autósra, mert a buszsávban szabálytalanul ment előtte. Ezen húzhatta fel magát a sofőr, majd kiszállt a kocsiból és azonnal célba vette a busz szélvédőjét.

Kiakadt

A Tények riportjában lévő felvételen jól látható, ahogy a feldühödött sofőr kiszáll az autójából, majd egy jól irányzott mozdulattal a busz irányába hajítja a vizes palackot. A csattanás után az agresszív férfi nem nyugodott meg, odament a buszhoz és sofőrnek néhány keresetlen szót is odavágott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Budapest belvárosában történt

Eközben a luxusautó utasa is kinyitotta az ajtót, majd ő is nekiállt szidni a buszsofőrt. A megdöbbentő jelenetek egyébként Budapest egyik legforgalmasabb részén – a Blaha Lujza tér és az Astoria között – játszódtak le. A felvétel a buszsofőr küldte el ezt követően a Budapesti Autósok Közösségének, ők osztották meg azt a saját felületükön.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ennyi volt a buszsofőr bűne

A buszsofőr az eset kapcsán a portálnak azt írta: “A bűnöm annyi volt, hogy az autóbusz kürtjével ki mertem fejezni a nemtetszésemet”

A dudálás húzta fel

Az autós ugyanis a buszsávban szabálytalanul haladt a busz előtt, ezt jelezte a sofőr dudálással. A dudálás miatt azonban a luxusautó sofőrje annyira felhúzta magát, hogy azonnal kipattant a kocsiból és támadásba lendült.

Szabályozza a KRESZ

Az autós ámokfutásáról egy vezetéstechnikai szakértő is megszólalt, aki elmondta, a buszsáv használatát egyértelműen szabályozza a KRESZ. Mint mondja: “Csak akkor és addig tartózkodhat, hogyha a következő jobboldali keresztutcába lekanyarodik. Egyébként nincs ott keresnivalója a szabályok szerint.”

Akadályozta a forgalmat

Ráadásul azzal, hogy megállt az autóval akadályozta a forgalmat, ami szintén szabálytalan. A Tényekben megszólalt egy ügyvéd is, aki elmondta, a magából kikelt sofőr többféle büntetést is kaphat.

Halmozott büntetés

“Halmozott büntetésre kell számítani. Önmagában a buszsávban haladás egy fix bírságos szabálysértés, ami utána történik pedig minimum garázdaság.” Az agresszív férfi mindezek alapján akár két évre is rácsok mögé kerülhet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A teljes riport itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: Tények videorészlet