Több mint száz embert értek bliccelésen a Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága háromnapos, a fővárosi közösségi közlekedési járatokon tartott akciója során.

Pénzszerzésről szó sincs

A BKK és a FÖRI közös, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az október elején tartott kiemelt ellenőrzés arra irányult, hogy mindenki számára zavartalan és biztonságos legyen az utazás a fővárosi közösségi közlekedési járatokon.

Ellenőrzések

A BKK jegyellenőrei a FÖRI munkatársainak kíséretében azt is vizsgálták, hogy a közösségi közlekedést használók érvényes jeggyel vagy bérlettel veszik-e igénybe a szolgáltatást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Csoportosan

Az akció során három közös csoport járta a fővárost reggeltől estig, főleg az 1-es, a 2-es, a 4-es, a 6-os és a 24-es villamos, a 72-es, a 80-as és a 83-as trolibusz, valamint a 9-es és a 99-es autóbusz vonalára koncentrálva.

Volt, aki egyből fizetett

Az ellenőrzések nyomán összesen 38 utast pótdíj megfizetésére köteleztek a helyszínen, és további 83 ember kért lehetőséget későbbi fizetésre.

Senki sem menekülhetett

Azt írták: a BKK jegyellenőrei minden esetben eredményesek voltak a menetdíjat meg nem fizetőkkel szemben, akik közül senki sem próbálta fizetés nélkül elhagyni a helyszínt.

Készen álltak

A közterület-felügyelők közbelépésére nem volt szükség, “már a demonstratív jelenlét is elég volt ahhoz, hogy az utasok magatartása szabálykövetőbb és együttműködőbb legyen” – fogalmaztak.

Folytatják

Kiemelték: a jövőben is folytatódik a BKK és a FÖRI közös akciója. A cél, hogy kiszűrjék azokat, akik a BKK járatait jegy és bérlet nélkül használják, illetve, hogy erősítsék a közbiztonságot.

Szúrópróba

“A közös ellenőrzéseket a szükséges intenzitással folytatják különböző vonalakon tervezetten és szúrópróbaszerűen egyaránt” – olvasható a közös közleményben.

Bliccelés régen, komoly színészekkel